1

Onderwerp: Fondant van te voren verwerken

Hoi,
Zoals jullie al in een eerder topic konden lezen, maak ik volgende week een bruidstaartje. Ik wil fondant gebruiken (die nieuwe van de webshop), maar ik zou het liefst de decoraties al van te voren maken. Nu heb ik amper ervaring met fondant, ik gebruik altijd marsepein. Bij marsepein is het geen probleem om van te voren dingen klaar te maken, maar fondant wordt altijd zo hard. Is het nog lekker als ik het nu maak en als het woensdag pas opgegeten wordt? Of is het toch beter om marsefond te maken?

Groetjes, Car 
Uno per Uno Workshops

2

Re: Fondant van te voren verwerken

Het belangrijkste is om de fondant goed afgesloten te bewaren, dan wordt het niet zo hard. Ik bewaar zelf alles apart verpakt in plastic zakjes of ingedraaid in huishoudfolie en die zakjes doe ik dan in een luchtdicht doosje van Lock&Lock. Deze doosjes (in alle soorten en maten) zijn lucht- en waterdicht; ik heb ze zelf gekocht bij een grote kampeerzaak, maar een goede huishoudzaak heeft ze tegenwoordig ook. (En nee, ik heb geen aandelen  ;) maar ze werken prima :)

Groeten, Eline