1

Onderwerp: witte rolfondant

ik moet een taart maken in de vorm van een wit voetbalshirt.
normaal gebruik ik altijd marsepein, maae die heb je niet in het spierwit.
nu vind ik dat rolfondant erg snel uitdroogt,wie heeft er advies voor mij
alvast bedankt , groetjes Esther

2

Re: witte rolfondant

Probeer eens een beetje marsepein (die van de webshop is vrij licht) door de fondant heen te mengen dat maakt de fiondant wat vettiger en minder droog.

Groetjes Nicole

3

Re: witte rolfondant

Hoi Esther,
Ik heb een keer de helft marsepein en de helft rolfondant gedaan, het wordt dan ook wit, niet echt spierwit. De laatste keer heb ik tweederde marsepein en een derde rolfondant genomen, zelfs dan is het redelijk wit. (Ik deed het voornamelijk voor de smaak, ik vind rolfondant niet lekker........) Als je kijkt in mijn album dan is de gestapelde taart twee derde marsepein en een deel rolfondant.
"bak"groetjes, Annelies

4

Re: witte rolfondant

hoi annelies

bedankt voor je reactie, hier kan ik wel wat mee.
als ik het goed begrijp gebruik je gewoon naturel marsepein en witte fondant
groetjes Esther

5 Laatst bewerkt door dutchdecorator (29-08-2006 19:42)

Re: witte rolfondant

Hoi Esther,

Hier de zelfde tip:
De marsepein ven de webshop is al licht (er zit wel verschil in kleur bij naturel marsepein ook omdat ze niet allemaal dezelfde verhouding amandelen/suiker zijn)en mijn voetbal op gras is half marsepein en half fondant.Kijk maar even bij de show off je ziet echt niet dat het niet wit is, ook tijdens het werken ermee vond ik het echt wit lijkenBen vrij perfectionistische en grouw had ik echt niet durven afleveren.
Als er geen spierwit naast ligt zie je het verschil niet !
Succes,
Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!