Onderwerp: hoe begin ik aan een dora-taart????
Hallo allemaal,
aangezien jullie zoveel ervaring hebben met zulke mooie taarten te bakken hoop ik dat jullie me op weg kunnen helpen. In oktober is mijn nichtje jarig en zij is dol op dora. Nu wil ik graag een dora-taart maken. Nu heb ik toch een paar vraagjes:
1) hoelang van te voren kan ik met marsepein of fondant dora maken op een plastic mapje? (die tip had ik al gevonden hier ergens)
2) Hoe moet ik het bewaren? en hoe krijg ik het dan weer op de taart zonder al te veel problemen?
3) ik lees regelmatig dat er marsepein en fondant gemengd worden. Wat is het voordeel hiervan? (behalve dat de smaak iets minder zoet is?)
4) waar plakken jullie de stukjes mee op de taart?
5) hoe krijg ik de marsepein zonder eiwit glanzend? Gezien de salmonella heb ik het niet op vers eiwit en ik krijg meestal niet alle poedersuiker ervan af geborsteld.
Hopelijk kunnen jullie me helpen. Alvast bedankt en ik ga me weer vergapen aan jullie kunstwerkjes en inspiratie op doen.
groetjes,
Nathalie