1

Onderwerp: Icing vraagje....

Even een snelle vraag...

Ik wil met icing een figuur maken, de randen gewoon met normale icing.
Maar ik wil hem helemaal opvullen, en volgens mij moet je daar een slappere icing voor gebruiken.
Ik heb de icing uit de shop, wie kan aangeven welke verhoudingen ik moet gebruiken?

(volgens mij wordt dezelfde manier ook bij de beruchte vlinders gebruikt)

En hoe lang moet je het geheel laten drogen?

2

Re: Icing vraagje....

hoi ivo

inhet recept wat ik heb staat dat je voor dunne icing de stijve icing moet verdunnen met water tot de strepen die je erin trekt na 10 sec zijn verdwenen. Dit doe je door druppel gewijs water toe te voegen.dan op bakpapier testen of het uitvloeid en als het te dik is nog wat water toevoegen als het te dun is poedersuiker toevoegen.

Groetjes rianne

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

3 Laatst bewerkt door dutchdecorator (24-08-2006 08:26)

Re: Icing vraagje....

Hoi Rianne ,

Dat recept komt mij bekend voor had je het toevallig van mijn site????
dat zou ik leuk vinden want dan staat het er niet voor niets,het is natuurlijk eigenlijk geen recept maar een gebruiksaanwijzing die voor iedereen hetzelfde geldt want in dit geval is er volgens mij maar een manier.
Om het wat glanzender te krijgen zou je ook kunnen verdunnen met light cornsyrup
(dat heeft ongeveer dezelfde consistentie als vloeibaar glucose ik denk dat je dat ook wel kunt gebruiken maar weet het niet 100 % zeker!)

Succes Ivo

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

4 Laatst bewerkt door wendy (24-08-2006 08:51)

Re: Icing vraagje....

Helemaal niets aan toe te voegen behalve antwoord op je tweede vraag. ;)
Ik zou hem zeker drie dagen laten drogen. En Ivo, ik zou hem meteen dubbel maken als dat te doen is. Mocht hij bij het oppakken breken dan heb ie er nog een. :)

O, en niet te dun opvullen h

5

Re: Icing vraagje....

wendy schreef:

Helemaal niets aan toe te voegen behalve antwoord op je tweede vraag. ;)
Ik zou hem zeker drie dagen laten drogen. En Ivo, ik zou hem meteen dubbel maken als dat te doen is. Mocht hij bij het oppakken breken dan heb ie er nog een. :)

O, en niet te dun opvullen h

Re: Icing vraagje....

Oh nog een tipje over het losmaken.

Als je hem op bakpapier hebt gemaakt schuif hem naar de rand van de tafel en
dan het bakpapier naar beneden om"rollen"
dus langzaam verderschuiven je plaat blijft dan horizontaal door gaan(wel vasthouden) en het papier hangt naar beneden(je moet het eigenlijk zien,misschien staat er wel wat op wiltons bacedecorate celebrate site)
groet Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

7

Re: Icing vraagje....

Saskia komt inderdaad van jou site en bedankt voor de tip van de light cornsyrup!!!!

heb ook de botercreme van je site '"gepikt"hihihi

kijk er best veel op stiekum dus voor niks is ie zeker niet!!!!


Groetjes Rianne

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

Berichten [ 7 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren