1

Onderwerp: bol blokker

Ben daarnet de bolle beslagkom bij blokker gaan kopen om er een voetbal van te kunnen bakken. Er zit zo'n onderkant bij om de bol recht te houden, en daar zit plastic aan. Gaat dit gewoon mee in de oven? Of hebben jullie dit eraf gehaald? (heb eigenlijk nog niet gekeken of dit er makkelijk af kan, hij zit nog in de doos..). En hoeveel beslag doen jullie erin? Komt dit overeen met een taart van 24 cm of is het meer of minder?

Alvast bedankt!

Kristien

2

Re: bol blokker

Hoi Kristien,

Via onderstaande link kun je alles lezen over de (inmiddels) beruchte 'bol van blokker'

Succes

http://deleukstetaarten.citywebz.com/fo … hp?id=1089

3

Re: bol blokker

haha de beruchte bol van blokker..
jammer dat het weer vandaag niet zo is..anders ging ik ff blokker snuffelen..
nou ja ik zie af en toe wel een zonnetje...
heb wel zin om te gaan snuffelen hihi

4

Re: bol blokker

ik denk dat ik vanmiddag ook maar even ga kijken naar de 'blokkerbol'

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

5

Re: bol blokker

Dankjewel Carla. Ik had de bol ondertussen al op goed geluk geprobeerd:
- rubberen dingetjes eraf
- biscuitmix voor 5 eieren erin
- 30 min op 160° - dan nog 10 min iets hoger gedraaid en hij was gaar

Niet ingezakt ofzo - het is nu een halve bol met nog zo'n 2 cm 'overschot' eronder (deel dat rechter loopt).
Het versieren is voor over 2 weekjes...

Kristien