Hoi Car,
Ik heb een tijdje terug zelf een aardbeienbavarois gemaakt, was eigenlijk heel erg eenvoudig. Het recept had ik van de AH receptensite. Het werd daar gemaakt met bosvruchten maar ik heb gewoon aardbeien genomen en die gepureerd, ik heb wel een extra blaadje gelatine toegevoegd omdat de aarbeienpuree meer sap was . Ik vond het erg lekker maar het is niet zo erg zoet als die uit pakjes, dus als je dat lekker vindt kun je wat meer suiker toevoegen denk ik.
300 g bosvruchten/aardbeien of frambozen
75 g witte basterdsuiker
125 ml slagroom
100 ml volle yoghurt
6 blaadjes gelatine (is al met de eentje extra)
Gelatine in koud water weken, ongeveer 5 minuten. Aardbeien (bosvruchten/frambozen) met staafmixer pureren en suiker erdoor mengen. Slagroom lobbig kloppen. Gelatine uitknijpen. In pannetje 3 eetlepels water zachtjes verwarmen en van vuur af gelatine erin roeren .Yoghurt erdoor scheppen en slagroom er door spatelen. Minimaal in koelkast 3 uur laten opstijven. Ik heb het zelf ´s morgens gemaakt en ´s avonds gebruikt dus wel wat langer laten opstijven.
Zie maar of je het wat vindt! :-)
Groetjes, Lara. Mijn
taarten album"I wud, therefore I exist"