1

Onderwerp: vraagje smeuige botercreme

hallo allemaal

2 jaar geleden had ik ook 2 taarten gemaakt voor me dochters .
ik had toen het recept voor smeuige botercreme .die heb ik weer zien staan op deze site maar ik ben een mens van maten . nu zie ik dat je een deel van dit en een deel van dat moet doen .zou iemand me kunnen aangeven in maten wat er bedoelt word met een deel. gr jolanda

Re: vraagje smeuige botercreme

Hallo jolanda
Dit recept staat ook zo op de site en hier onderaan vindt je het met grammen
Wij maken deze ook altijd zo en is goed soms doen we er iets minder boter bij omdat we dan de smaak van boter vinden over heersen maar dat is persoonlijk denk ik.
Ik hoop dat je er wat aan hebt.


banketbakkersroompoeder (van bijv. Soezie)
melk/water (afhankelijk v/h banketbakkersroom recept)
poedersuiker (gezeefd) 
boter
bovenstaande ingrediënten in verhouding nemen van 1 deel boter, 1,5 deel banketbakkersroomen 1/5 deel poedersuiker; dus bijv. 375 gram room, 250 gram boter en 50 gram poedersuiker.


Werkwijze

Roer banketbakkersroompoeder volgens het recept door melk of  water
Voeg de poedersuiker toe
Roer de boter zalvig
Voeg beetje bij beetje de room door de boter
Eventueel smaakje (vanille, citroen, chocola) er door roeren

Groetjes manuela

Groetjes Katinka & Manuela
Bekijk ons album http://detaartenmamas.mijnalbums.nl/

3

Re: vraagje smeuige botercreme

dank je wel voor je antwoord