1

Onderwerp: kan je het deeg ook kleuren?

heeft iemand dit al geprobeerd?

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

2

Re: kan je het deeg ook kleuren?

Ja hoor, gewoon kleurstof bij je beslag doen. Gaat heel goed. :)

3

Re: kan je het deeg ook kleuren?

gaat idd goed - sommige kleuren wat beter dan andere bv. ik heb roze biscuit geprobeerd maar dit viel eigenlijk niet zo op door het gele van de normale biscuit. Blauwe of groene cake ging ook goed - of gemarmerd..

Kristien

4

Re: kan je het deeg ook kleuren?

ik dacht ook aan roze.  misschien wat rood toevoegen zodat het donkerroze wordt?

wordt de kleur donkerder door het bakken?

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

5

Re: kan je het deeg ook kleuren?

ik had niet de indruk dat de kleur donkerder werd bij het bakken. Mijn blauwe cake leek eerst groen (terwijl het rauwe deeg toch blauw was) - toen opnieuw gemaakt met meer kleurstof en toen was-ie wel blauw. Maar heb het toen alleen geprobeerd met de vloeibare kleurstoffen, mss geven de pasta's zowiezo een donderder kleur.

Kristien

6

Re: kan je het deeg ook kleuren?

wat is dat toch met dat blauw?

mijn marsepein werd ook al zo vies groen. ik heb er dan maar veel blauw bij gedaan maar toen werd het appelblauwzeegroen.
nooit echt helder blauw.

website : www.detaartenfee.be
het boek van de taartenfee verschijnt op 1 november 2010

7 Laatst bewerkt door wendy (12-07-2006 09:59)

Re: kan je het deeg ook kleuren?

Als ik echt mooi helder licht blauw wil zoals voor een geboorte taart (owen met de muisjes b.v.) dan gebruik ik echt fondant.
Lichter dan de laatste vlindertaart krijg ik het echt niet met marsepein. Tenminste, niet echt mooi blauw, zonder groene gloed.