1 Laatst bewerkt door Evelien (26-06-2006 20:10)

Onderwerp: fondantglazuur voordelen??

Hoi allemaal,

n.a.v. de vraag van Catherine, zat ik me af te vragen wat de voordelen zijn van het fondantglazuur. Ik kan het nl. gemakkelijk krijgen, maar gebruik eigenlijk altijd eiwitglazuur voor mijn petitsfours omdat ik dat altijd op voorraad heb. En kun je van de fondantglazuur ook dikke icing maken om te spuiten? Wie heeft hier ervaring mee?

Groetjes Evelien

2

Re: fondantglazuur voordelen??

Hoi Evelien,

Ik weet dat mijn bakkertje uit spakenburg deze fondant gebruikjt om o.a. het traditionele spakenburgs hart er mee te decoreren. Een grote koek in hartvorm ongeveer 100cm bij 50 cm. Het wordt wel hard maar blijft toch ook weer zacht van binnen, dus geen vlindermateriaal. Ook gebruikt hij het voor glacekoeken. De eerste keer dat ik hem om fondant vroeg kreeg ik dat spul en dat was toen niet wat ik bedoelde (4 jaar geleden) had ik het goede spul toen gekregen dan was de verslaving al veel eerder toegeslagen ;) :D

groetjes Ria www.ricake.nl Eetbare printservice(ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator www.taartentrends.nl @Utrecht.