1

Onderwerp: Hoe heet het?

ik ben zelf vrijnieuw hier, hopelijk heb ik het ook wel in het goede categorie geplaatst.

ik wou graag weten hoe de taart heet dat van bovenkant witte poeder heeft.
van binnen heeft er iets geels

het is een heel lekkere en heel weinig verkochte taart.

jammer genoeg heb ik ook geen plaatje ervan
het wordt meestal in Dirk v/d Broek verkocht

ik zou ook graag het recept hiervan willen weten...

hopelijk weten jullie welke ik bedoel, en vinden ook het recept hiervan..

2

Re: Hoe heet het?

Hai, bedoel je mischien een sneeuwster?
mmmmmmm, lekker hoor. ;)
Ik heb geen recept maar heb nog een heel oud dr.oetker boek en een oud koopmans boek liggen. Zal later even kijken of dat recept erin staat. Meestal heb je in die ouderwetse boekken de meeste kans, ik laat nog van me horen o.k.?

3 Laatst bewerkt door CeSaReT (26-06-2006 13:14)

Re: Hoe heet het?

ja dat klopt helemaal, het is sneeuwster :)

ik hoop dat je het recept kunt vinden voor me..
ik zal ook door het internet surfen

ik heb dit kunnen vinden...

http://users.pandora.be/tita_smulhoekje/sneeuwster.htm

misschien nog een uitgebreide manier.??

Erg bedankt

4 Laatst bewerkt door wendy (26-06-2006 13:55)

Re: Hoe heet het?

Hai in mijn kookboeken staat ook niets :( , deze heb ik ook van internet geplukt, weet niet of hij heel anders is maar het valt te proberen.
80 gram boter
75 gram bloem
25 gram maizena
1 gram zout
4 eieren
80 gram suiker

Voor het vulsel:
3 dl stijfgeklopte slagroom
2 dl advocaat

Een springvorm dik met boter bestrijken en met gezeefde bloem bestuiven.
Van de boter, de bloem, de maizena, het zout, de eieren, de suiker een deeg maken. Het deeg meteen overdoen in een springvorm.
De vorm op een rooster midden in een vrij hete oven (190 graden) plaatsen.
De taart laten rijzen en gaar en bruin laten worden.
( De taart is gaar wanneer ze veerkrachtig aanvoelt).

Na het bakken van de cake, de taart halveren.
Insmeren met de stijfgeklopte slagroom.
In de bovenkant van de taart maakt u zes inkepingen vanuit het midden naar de rand van de taart toe.
Daar komt een laag slagroom op daar doet u de advocaat bij.

Succes, laat je weten of ie lekker was? :)

O, ik zie dat het precies hetzelfde recept is. Ik had hem uit een forum, die gene had waarschijnlijk dezelfde gevonden als jij. :D (zelfs de digitale wereld is klein)