1

Onderwerp: Taart in de koelkast? [gesplitst topic]

hoi allemaal!!!
ik ben ook nieuw op het gebied van taarten maken. Het ooit in een grijs verleden een taart gemaakt, en ben van plan om er binnenkort weer een te maken. De vorige taart die ik gemaakt heb is toen eigenijk mislukt omdat hij gigantisch zacht en papperig was, maar na een dag in de koelkast te hebben gestaan, was hy wel beter. Mijn vraag is dus of je een taart  eigenlijk altijd beter een dagje in de koelkast kunt laten staan???

2

Re: Taart in de koelkast? [gesplitst topic]

Hoi toestaart, ik heb van je berichtje even een nieuw onderwerp gemaakt, dat andere topic was wel een beetje oud.

Wat bedoel je met 'papperig'? Wat ik wel merk is dat een verse biscuit lastiger snijdt en verwerkt dan eentje die een dagje staat of - nog liever- uit de vriezer komt. En botercreme stijft wat makkelijker op in de koelkast, maar echt nodig is het eigenlijk niet, vind ik.

groetjes,
Marianne

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Taart in de koelkast? [gesplitst topic]

Ja, het ligt erg aan de soort vulling en de "leeftijd" van je biscuit. Kwark moet wel in de koelkast want anders wordt het idd veeel te zacht en zakt het in, maar botercr