1

Onderwerp: icing tip

Hallo dames en heren,

Even een tip voor degenen die graag met icing werken. Als je bolletjes spuit (stippen) of aan het einde van een lijntje, krijg je soms een "uitloper" die als een kegeltje op je bolletje blijft staan. Ik zet tegenwoordig altijd een spons in een bordje met een klein beetje water (net als vroeger bij het postzegels plakken). Hier maak ik mijn vinger (kan ook met handschoentjes aan) een klein beetje vochtig mee en druk dan het kegeltje plat. Zo krijg je een perfect bolletje!

Dat jullie het ook even weten... ;)

Groetjes Evelien

2

Re: icing tip

Goeie tip Evelien!
Ik had ook al 'last' van kegeltjes :-) De volgende keer hou ik een sponsje bij de hand.

Ciao| Magnolia

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

3

Re: icing tip

Hoi Evelien,

Ik ken het probleem ook. Inmiddels spuit ik de bolletjes meestal van de zijkant, dus ik houd mijn spuitzak niet rechtop maar zeer schuin, dan zit je "puntje" aan de zij/onderkant en kun je daar je volgende "pareltje" tegen aanzetten. Werkt perfect en het is veel sneller als je bijv. een onderrandje van parels langs je taartrand wilt spuiten!

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

4

Re: icing tip

Jaaaa, die had ik ook al uitgevonden! Voor "sneltemporandjes" :D Werkt idd ook prima. Maar bij de bloemetjes (losse blaadjes van margriet bv.) of losse stipjes krijg ik het niet voor elkaar zonder sponsje.

Eef

5

Re: icing tip

Je kan het puntje ook terug duwen met een vochtig kwastje. Dat werkt ook prima en je houdt je handen schoon en droog.

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

6

Re: icing tip

ik gebruik bij gebrek aan kwastje (soms is een mens te lui om er een te zoeken :) ) ook wel een sateprikker die vochtig is gemaakt. Kun je heel gedetailleerd aanstippen.

Karin

meer taarten zien? Kijk dan op www.mijnalbum.nl/Album=TMZVUMMI