1

Onderwerp: Slagroomtaart met plat marsepeinen plaatje bovenop

Hallo,

ik wil graag een slagroomtaart maken, zoals Katje ook heeft gedaan (met mascarpone en vruchtjes als vulling, slagroom met vlokken aan de buitenkant en slagroom bovenop).

Maar ipv een heel figuurtje bovenop wil ik graag een plat vierkantje (of rondje afh. van de bakvorm) van marsepein in het midden en dan rondom slagroomtoefjes. een beetje zoals de bling-bling taart van de Hema.

Maar kan ik dan de bovenkant ook insmeren met slagroom en dan het plaatje erop leggen of moet ik een andere manier toepassen (omdat marsepein en slagroom samen niet zo'n goede combinatie zijn)? Wie kan mij hier mee helpen?

Groetjes, Mandy

Bekijk ook eens mijn website: http://www.detaartenprinses.nl/

2

Re: Slagroomtaart met plat marsepeinen plaatje bovenop

H

groetekes Kris

3

Re: Slagroomtaart met plat marsepeinen plaatje bovenop

Hoi Mandy,

Als ik zo'n taart maak doe ik (een dun laagje) botercreme onder het plaatje. Dan weet je zeker dat het goed gaat. En ik gebruik dan geen marsepein maar marshmallowfondant en dat kan zonder problemen (dus zonder nat te worden) mee de koelkast in.

Succes ermee!

Mijn online fotoalbum: http://lonnes.mijnalbums.nl 
Mijn facebook pagina: http://www.facebook.com/BakLonnes

4

Re: Slagroomtaart met plat marsepeinen plaatje bovenop

Hey Mandy,

ik heb mijn taart 's morgens versiert en daarna in de ijskast gezet tegen 's avonds en de marsepein is niet nat geworden.  Ik zou onder de marsepein eventueel een laagje mascarpone durven doen dan glijd je marsepein zeker niet weg en de rest van de buitenkant dan met slagroom, ik denk dat dat geen probleem zal zijn!!

Groetjes en veel succes,
Katje

5

Re: Slagroomtaart met plat marsepeinen plaatje bovenop

Wat je ook kan doen is de marsepein iets dikker uitrollen,dan smelt de bovenkant ook niet snel weg.

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.