Onderwerp: chocolade stouttaart (donker bier)
225 gr boter
350 gr bruine basterdsuiker
4 eieren, losgeklopt, kamertemperatuur
225 gr bloem
1 tl bakpoeder
3 tl dubbelkoolzure soda
4 dl guinnes stout bier
100 gr cacao
en voor de erge chocoholics nog 100-250 gr geraspte pure chocolade toevoegen.
Verwarm de oven voor op 180 g c.
Beboter en bekleed ronde taart vorm van 20-25 cm
mix de boter met de basterdsuiker tot een romig mengsel.
Voeg er stu voor stuk de losgeslagen eieren doorheen.
Zeefen vermeng de bloem, bakpoeder en soda.
Vermeng de stout met de cacao
Klop nu achtereenvolgens het stout mengsel en het bloem mengsel met kleine beetjes tegelijk door het boter mengsel. Het resultaat is een redelijk dun beslag.
schep in de bakvorm en bak 1- 1 half uur tot hij stevig is
het zou kunnen dat je hem halverwege met wat bakpapier moet afdekken om hem niet te donker te laten worden.
uit de oven laten afkoelen en dan pas uit de vorm halen.
Het resultaat is een vrij zware chocolade taart die wel machtig dus kleinere stukjes nodig, Het is vooral favoriet bij de mannen in mijn familie.
Ik heb hem ook al gebruikt op een andere manier, namenlijk:
De taart in plakken snijden en met een uitsteker vormpjes uitsteken ik heb it met kerst gedaan in stervorm in twee maten.
Op de grootste een rondje slagroom gespoten en in het midden wat jam gedaan.
Daar op de kleinere leggen en met poedersuiker bestrooien.
Groetjes wendy