1

Onderwerp: wat is sterker???

Ik heb nu een pot "backtriebmittel Karbonat Soda" in huis.
Is dat hetzelfde als dubbelkoolzure soda (of zoiets?)

Ik heb ook bakpoeder en cream of tartar in huis, maar kunnen jullie mij vertellen welk produkt 'sterker' is dan de ander?

Ik raak een beetje de weg kwijt, denk ik ;-)

Groetjes groetjes!! Magnolia

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

2

Re: wat is sterker???

Ik ben meer thuis in de Engelse termen, maar ik denk dat je gelijk hebt. Zelf heb ik nooit bakpoeder in huis, maar maak het zelf door 1 deel bicarbonate of soda (oftewel dubbelkoolzure soda cq natriumbicarbonaat...) te mengen met 2 delen cream of tartar. Ik dacht altijd dat cream of tartar hetzelfde is als wijnsteenzuur en volgens mij is het ook te gebruiken als citroenzuur of om eiwit stijf te kloppen.

Groeten, Eline

3

Re: wat is sterker???

Hoi,
Ik heb gisteren op cursus gehoord dat wijnsteenzuur ook te gebruiken is als citroenzuur. Op cursus gebruiken we dit bij het maken van icing (om de zoetheid ervan af te halen). Tijdens het kloppen van de poedersuiker bij het opgeklopte eiwit doe je er dan een klein beetje van in.

Op de vraag van Magnolia kan ik echt geen antwoord geven, geen idee.. Sorry.
gr. Mariëlle

veel plezier nog vandaag, groetjes Mariëlle