Onderwerp: Broodtaart
10 sneetjes oud wit brood.
125 gr roomboter
6 eiren
150 gr suiker
1 thl.vanille essence
1 thl amandel essence
100 gr rozijnen
1/2 ltr melk
scheutje rum
2 thl kaneel
Korst van het brood ontdoen.schaal of blik beboteren.Oven voorverwarmen.
ovenstand: gas tussen 3-4 elektrisch 200- 25- gr.c
brood dik bestrijken met boter,met kaneel bestrooien en overgieten met hete melk.laten staan. Eieren dik klutsen met suiker/vanille/amandel en scheutje rum.Het brood heel fijn prakken met de mixer en vermengen met dit dikgeklutse eieren massa. Rozijnen en restant boter erdoor heen scheppen.Beslag in schaal of blik doen. ongeveer 1 uur,daarna met kaneel bestrooien.
Dit is overheerlijk,maak het wel 2xpw,ik doe er wel meer dan 1 scheutje rum in,een klein flesje bij de slijter voor 6 euro.echte rum,de rumessences geven een bijsmaak.