1

Onderwerp: vierkante taart ingepakt

Hallo,
er staat op de homepage weer een mooie sinterklaastaart.
Lijkt wel of hij is ingepakt..
Ik heb dat wel vaker gezien en nu ben ik nieuwsgierig hoe jullie dat doen dat het er ook zo strak uit komt te zien ?

Gr Nicole

2

Re: vierkante taart ingepakt

Hoi Nicole,

Die heb ik afgelopen zaterdag gemaakt :D leuk h

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: vierkante taart ingepakt

Hoi Inge,

Bij mijn sinterklaastaart (show-off) heb ik geen tylose gebruikt, maar het fondant werd evengoed keihard (Sint en pietjes). Wat is precies de functie van die tylose?

Groetjes Evelien

4

Re: vierkante taart ingepakt

Hoi Evelien,

De tragantgom maakt het inderdaad harder, nog harder dus. Nu is het wel zo dat fondant zelf al hard wordt, dus daar vind ik het ook minder bij nodig. Maar als je echt iets wilt hebben dat je goed hard moet hebben, dan kun je het er dus door mengen. Marsepein blijft natuurlijk altijd zachter, dus daar is het wel erg praktisch voor. Ook kun je met tragantgom en icing sugarsticks maken, waarmee je evt. een taart kunt stutten ipv met stokjes te werken.
Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat