Hoi Tamara,
Als eerste even: jammer dat het zo is gelopen!
Omdat ik niet precies weet wat je gedaan hebt, is het van hieruit moeilijk te zeggen wat er foutis gegaan. Ik weet niet wanneer je de taart hebt opengesneden, was hij toen wel helemaal afgekoeld en weet je zeker dat hij toen niet al taai was, dus door het bakken zeg maar? Het kan nl. wel eens zo zijn dat je de oven juist iets te heet hebt gehad, of misschien de eieren niet voldoende lang gemixt?
Verder snij ik een taart meestal pas een dag ná het bakken open, dat is fijner omdat de taart dan makkelijker snijdt. Mocht je hem dezelfde dag nodig hebben, kun je hem best even een uurtje of 2 in de vriezer zetten, dan eruit en daarna pas doorsnijden. Zoals Ria ook al meldde, de taart hóeft niet in de koelkast, maar ik betwijfel of het daaraan gelegen heeft hoor.
Ik hoop dat het een volgende keer beter gaat en dat je zelf ontdekt wat het euvel geweest is.
Groetejs, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat