Hoi Erna,
leuk dat je zo enthousiast bent.
Voor een taart van 25 stukken zou ik een taartvorm van ca. 28x28 cm nemen, of als je een rechthoek hebt iets wat daar dan bij in de buurt komt (dus als je 1 kant korter hebt moet je de cm er aan de andere kant bij optellen. Dus bijvoorbeeld 28 x 28 = 20 x 36 = 24 x 32). De fondant hoeveelheid in de kleur groen is dan ong. 700 gram. Voor een ronde vorm van 24 cm red je het met 500 gram, maar dit is toch een vrij grote vorm. Dus voor de zekerheid zou ik 700 gram kleuren. Je kunt het vrij goed bewaren, ook na het kleuren nog, dus wie weet komt een teveel een andere keer weer van pas.
Je kunt de taart inderdaad abrikoteren of met botercreme besmeren. Zoals Petra al aangaf, botercreme "verdekt" meer oneffenheden, maar het kan allebei. Ik vind het met abrikozen jam eigenlijk lekkerder werken, maar dan móet je taart echt wel mooi glad zijn!
In tegenstelling tot Petra plak ik fondant wel op fondant met water. Ook marsepein op marsepein doe ik zo. Ik gebruik een mooi fijn kwastje en ben heel spaarzaam met water. Dus goed zorgen dat je niet vlekt op je taart. Ik vind het fijn om eerst mijn plaatje op de taart te leggen en de letters en evt. andere dingetjes en pas als het helemaal goed ligt naar mijn idee, plak ik het vast. Met water dus. Maar je kunt ook rustig uitproberen, niet op je taart, maar gewoon op een "proefstukje", dan zie je meteen wat jÃj prettig vind!
Nou, veel plezier met maken!! Groetjes, Inge
PS: het uitrollen kan met poedersuiker maar ook met maizena. Ik vind zelf poedersuiker prettiger, dat kun je er ook makkelijk weer doorheenkneden als je klaar bent. Ik ben toch bang voor een teveel aan maizena in mijn restjes, dus dat gebruik ik zelf niet. Maar sommingen vinden het daar toch wel prettiger mee, dus je moet ook hierbij: zelf uitproberen!
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat