1

Onderwerp: Bedekken met marsepein of rolfondant

Hallo, hier ben ik weer met nog een vraag.
Als ik een taart wil bekleden met marsepein of rolfondant dan krijg ik de verticale randen niet echt netjes.
Bij een ronde taart zitten er vouwtjes en bij een vierkante lukken de hoeken niet.
Hoe dik moet je de laag uitrollen?
Heeft iemand nog tips?
Groetjes Smulpeetje

2

Re: Bedekken met marsepein of rolfondant

Hoi,

Je moet bij het aandrukken voorzichtig te werk gaan. Zorg dat je steeds je overlap goed verdeeld, zodat je geen vouwtje krijg aan de onderkant. Ook in de hoeken bij een vierkant taart, begin bij een hoek, zorg dat er aan elke kan evenveel marsepein zit en dan ga je voorzicht naar de volgende hoek werken zodat je daar weer zo uitkomt. Het vergt oefening, maar je krijgt het vast door. Niet te snel vastdrukken dus.

Om evt. vouwtjes weg te werken kun je een rolletje marsepein om je taart leggen, dan valt het niet zo op. Of natuurlijk met icing of botercreme een mooi randje spuiten... dat is mooi en netjes!

Succes, Inge

PS: misschien heb je iets aan de plaatjes van het voorbeeld (barbie)? En dan met name de platte taart.

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: Bedekken met marsepein of rolfondant

Ok, bedankt
Ik zal nog wat oefenen
Misschien een dikkere laag gebruiken
Grtjs Smulpeetje

4

Re: Bedekken met marsepein of rolfondant

oeps, vergeten de dikte te vermelden. Ik rol het uit tot ongeveer de dikte van een euro.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat