Hoi Gooffy.
Het wit is geen marsepein maar fondant (ook wel suikerpasta genoemd), vandaar de witte kleur. Er is een vrij simpel recept om het zelf te maken, maar ik weet niet of je daar nog aan toe komt. Je hebt er in ieder geval glucose voor nodig, ik kocht dat kant en klaar, het is een soort dikke doorzichtige stroop. Het is wel eenvoudig te maken hoor, alleen veel kneedwerk! Mocht je in het rijke bezit van een kitchenaid mixer zijn, kan die het zware werk voor je doen, maar anders is het echt handenarbeid
Fondant kun je ook kopen trouwens. Ik heb óók witte kleurstof, maar helemaal wit krijg je het toch niet. Je kunt het ook gewoon in de blanke variant maken, dus gewoon met marsepein. Het plaatje in hoeveelheid marsepein uitdrukken vind ik moeilijk hoor, maar het is niet zo veel. Ik schat hooguit 50 gram, maar ws nog wel minder!
Succes en als je nog vragen hebt... laat maar weten!
groetjes, Inge
Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat