Onderwerp: aardbeienmousse en botercreme
Vorige week heb ik een taartje gemaakt met aardbeienmousse en botercreme.
Ik heb nog wat how-to vraagjes:
Hoe los je de gelatine voor de aardbeienmousse op? De gepureerde aardbeien verwarmen en daarin de gelatine laten oplossen of de gelatine in 2 eetlepels warm water op laten lossen?
Vorige week had ik de aardbeien opgewarmd, maar niet alle gelatine was goed opgelost. Durfde ook de aardbeien niet zo heel heet te maken.
De botercreme had ik gemaakt van boter, melk en bloem. Maar vond dit niet zo lekker smaken. Nu las ik in een ander topic iets over boter en poedersuiker.
Heb ik het goed begrepen dat je dan in verhouding 1:1 gezeefde poedersuiker en (room)boter (bv. bertolli) gebruikt?
Morgen ga ik een taart maken voor mijn dochter die maandag jarig is en het zaterdag wil vieren. En dan moet het natuurlijk wel goed smaken.
groetjes Ellen