1

Onderwerp: Hoe, aan te pakken ?

Hoi Allemaal, hoop dat iemand me even kan helpen?
Twijfel een beetje  :o over de volgorde bakken, bekleden, decoreren
bewaren en eten en dat bij meerdere taarten voor dezelfde dag.

Tot nu toe maar 1 taart gebakken per keer, per dag. voor eigen gebruik. Maar heb er binnenkort meerdere voor dezelfde dag en twijfel vandaar mijn vraag. Ben een beginner. en de eerste keer voor andere dus dat moet helemaal goed gaan. :D

Kan ik het beste de kapsels bakken een dag van te voren, de dag zelf bekleden en decoreren, moeten ze dan ook in de vriezer of kunnen ze dan in de koelkast voor die ene nacht ?

Hoe doe jullie dit met meerdere taarten voor dezelfde dag ? ook alles de dag ervoor bakken dag erna bekleden of kun je ook over twee dagen verdelen, maar dan is de eerste weer "oud" zeg maar!
en mischien niet meer zo mooi. ivm bewaren in de koelkast.

Hoe doen jullie dit?
Wil natuurlijk wel dat het voor alle partijen oke is.

Hoop dat mijn vraag duidelijk is Alvast bedankt.
Groetjes Nicole

Lieve groetjes van Nicole

Re: Hoe, aan te pakken ?

Hoi Nicole!

Ik bak meestal 1 dag in de week wat ik allemaal nodig heb. Daarna gaan de taarten of een koude koelkast in, of de vriezer. Ik pak ze altijd in met twee lagen folie zodat ze niet uitdrogen en voor de vriezer doe ik er ook nog aluminiumfolie omheen. De dag voordat ik ga versieren haal ik de taarten uit de vriezer en laat ze in het plasticfolie op temperatuur komen.
Het is sowieso altijd fijner om een koude taart te snijden, vullen en afstrijken.
Afhankelijk van je vulling, is een taart met fondant eroverheen makkelijk nog een dag of twee goed en lekker. Soms ook wel langer zelfs.
Van het weekend moet ik twee drie-lagen taarten maken en ik ga er morgen al voor bakken. Daarna gaat alles de koelkast in en ik begin donderdag al met de lagen die langer houdbaar zijn. Vrijdag maak ik de laag met vers fruit die ik zaterdag nodg heb, en zaterdag maak ik delagen met fruit af voor zondag. Gaat prima, zolang je geen slagroom of andere bederfelijke waar met dit weer gebruikt.
Mijn taarten zijn over het algemeer ook erg bewerkelijk, dus ik heb die dagen ook echt nodig om deze twee taarten te maken.
En als je ze gewoon op een koele plaats (bijkeuken of kelder) zet tot de volgende dag, kan er niks gebeuren en heb jij ook minder stress.

Succes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Hoe, aan te pakken ?

Hallo,

Heel erg bedankt hoor precies wat ik bedoel, ga het ook zo doen en heb dan minder stress, ze zijn niet zo bewerkelijk hoor ben een beginner maar wil er wel iets moois van proberen te maken.

Mocht je er toch slagroom voor willen gebruiken of bv aardbei-mousse kan je dat beter de dag zelf doen ivm bederven of gewoon met dit warme weer helemaal geen slagroom,
maar minder bederfelijke zoals .......?

Nogmaals bedankt voot de info.
Groetjes Nicole

Lieve groetjes van Nicole

4

Re: Hoe, aan te pakken ?

boonsnic schreef:

Mocht je er toch slagroom voor willen gebruiken of bv aardbei-mousse kan je dat beter de dag zelf doen ivm bederven of gewoon met dit warme weer helemaal geen slagroom,
maar minder bederfelijke zoals .......?

Botercrème (van mix voor botercrème bijvoorbeeld), al dan niet met een extra smaakje.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: Hoe, aan te pakken ?

Ja of lemon curd, zelfgemaakte jam of gelei, ganache (want dan is de slagroom gekookt en gemengd met chocolade die voor de stabiliteit van de lagroom zorgt), of houdbare kwarkjes (Aldi) met wat gelatine of Italian merenque botercrème. Gewoon even googlen voor een recept. Het lijkt ingewikkeld, maar het is enorm makkelijk en lekker!
Chocolade fudge en caramel zijn ook erg lekker, of zo'n saroma puddinkje, met minder melk.

Groetjes!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Hoe, aan te pakken ?

Dames heel erg bedankt,

ga even chekken wat ze nog lekker vinden in plaats van een mousse of slagroom en dan komt het helemaal goed  :Y

Groet Nicole

Lieve groetjes van Nicole

Re: Hoe, aan te pakken ?

Succes :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/