1

Onderwerp: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Hoi Hoi,

Ik wil een chocoladebiscuit maken. Heb het al een keer eerder gedaan maar zag op het forum dat het ook mogelijk is om gesmolten chocolade door de biscuit mix te doen. Kan iemand mij vertellen hoe dat precies in z'n werk gaat. Dit was een tip die stond bij de webshop.

groetjes irene

Re: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Ik heb wel een lekker recept voor je van een traditionele sachertorte. Die is met gesmolten chocolade, en werkt verder eigenlijk hetzelfde als moscovisch gebak met de gescheiden eieren enzo.
Errrug lekker en best makkelijk te maken.

Laat maar even weten of je interesse hebt, anders typ ik me voor niks een slag in de rondte :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Ik doe bij de mix zo'n 100 gram gesmolten chocolade per 4 eieren en dan doe ik er een klein eitje extra bij.

En Suuz.... ik heb zeker veel belangstelling voor een origineel Sachertorte recept! :Y :9 :D

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Okee komt ie!

Het is een recept van een oud vrouwtje uit Oostenrijk. Wij gingen vroeger bij haar logeren als we gingen skiën, dus het is echt traditioneel :) Door haar ouderwetse handschrift en Oostenrijkse dialect hebben we het pas drie jaar later kunnen ontcijferen!

140 gr boter met 80 gr suiker goed kloppen tot de boter bijna wit is.
Ondertussen au bain marie 180 pure chocolade smelten (dit hoeft trouwens echt geen Callenbauts te zijn hoor) en als de boter goed geklopt is, de chocolade erbij kloppen. 10 eidooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen. Dan de hele handel terug in de au bain marie schaal.
Mochte je de luxe hebben van een tweede mixer kun je die gebruiken, anders je beslagkom snel en goed afwassen en afnemen met wat citroensap.
10 eiwitten met 80 gram suiker en een eetlepel vanille extract stijf slaan.
Dan het chocolade-ei mengsel voorzichtig door de eiwitten scheppen en 120 gr bloem goed gezeefd ook erdoor scheppen.

De temperatuur vond ze blijkbaar vanzelfsprekend, die had ze niet gegeven :) Wij hadden bedacht dat je het beste resultaat kreeg op 125 graden een uur bakken.
Mocht je na een kwartiertje zien dat de taart niet gelijkmatig rijst, moet je de oven wat lager zetten.
Helemaal traditioneel vul je de taart erna met een laagje zelfgemaakt abrikozenmarmelade, maar zonder is ook erg lekker. Ik doe er altijd ganache tussen!

Succes ermee!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Heel erg bedankt!

En ik ben enorm onder de indruk van je site en taarten: prachtig :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

Re: gesmolten chocolade en biscuitbeslag

Graag gedaan hoor en dank je wel :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/