Okee komt ie!
Het is een recept van een oud vrouwtje uit Oostenrijk. Wij gingen vroeger bij haar logeren als we gingen skiën, dus het is echt traditioneel
Door haar ouderwetse handschrift en Oostenrijkse dialect hebben we het pas drie jaar later kunnen ontcijferen!
140 gr boter met 80 gr suiker goed kloppen tot de boter bijna wit is.
Ondertussen au bain marie 180 pure chocolade smelten (dit hoeft trouwens echt geen Callenbauts te zijn hoor) en als de boter goed geklopt is, de chocolade erbij kloppen. 10 eidooiers er 1 voor 1 doorheen kloppen. Dan de hele handel terug in de au bain marie schaal.
Mochte je de luxe hebben van een tweede mixer kun je die gebruiken, anders je beslagkom snel en goed afwassen en afnemen met wat citroensap.
10 eiwitten met 80 gram suiker en een eetlepel vanille extract stijf slaan.
Dan het chocolade-ei mengsel voorzichtig door de eiwitten scheppen en 120 gr bloem goed gezeefd ook erdoor scheppen.
De temperatuur vond ze blijkbaar vanzelfsprekend, die had ze niet gegeven
Wij hadden bedacht dat je het beste resultaat kreeg op 125 graden een uur bakken.
Mocht je na een kwartiertje zien dat de taart niet gelijkmatig rijst, moet je de oven wat lager zetten.
Helemaal traditioneel vul je de taart erna met een laagje zelfgemaakt abrikozenmarmelade, maar zonder is ook erg lekker. Ik doe er altijd ganache tussen!
Succes ermee!