1

Onderwerp: Chocobiscuit

Hey hey,

Ik heb de zoekfunctie gebruikt en bij de recepten gekeken, maar kon niet de antwoord vinden die ik zocht..

Wil binnenkort graag chocobiscuit maken, met de mix (naturel biscuit). Dus wil ik gesmolten (pure?) chocola gebruiken.

In het recept staat:
Tip:
Voor een heerlijke chocoladebiscuit toevoegen:
40 gram cacao,
20 gram poedersuiker
een half ei.
Nog lekkerder is om gesmolten of geraspte chocolade toe te voegen.

Hoeveel gesmolten chocola moet ik dan gebruiken en moet ik dan ook die ene halve ei en poedersuiker (zoals in het recept)erbij doen?
Het gaat om een ronde vorm van 22cm.

Alvast bedankt voor de antwoorden en/of uitleg..

KuZz

Re: Chocobiscuit

bekleden??

[move]---> bakken&vullen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Chocobiscuit

:o Oeps sorry :o

Je hebt helemaal gelijk...

4

Re: Chocobiscuit

Ik doe zo'n honderd gram gesmolten chocolade per 4 a 5 eieren, en die er inderdaad een extra eitje bij :Y

( Maar het is geen hogere wiskunde: het gaat een beetje op de gok :O

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: Chocobiscuit

Bedankt Adrienne..

Ik heb in ieder geval een leidraad nu... :thumb:

KuZz

6

Re: Chocobiscuit

Je kunt ook 10% van de droge bestanddelen vervangen door cacao poeder. Dus als je de mix van de webshop gebruikt 300 gram mix (ipv 330 gram) en 30 gram cacaopoeder

groeten Annemieke
Cake It

7 Laatst bewerkt door waffel (07-10-2014 18:49)

Re: Chocobiscuit

.

8

Re: Chocobiscuit

Ik heb vandaag geprobeerd om een choco biscuit te bakken..

Ongeveer 80 gram gesmolten chocola en ik heb de hoeveelheden mix en ei aangehouden voor een 22cm taartje.
Ook heb ik een extra eitje bij gedaan.

Tijdens het mixen, zag ik al dat het niets zou worden  :s (het beslag bleef vloeibaar)

Toch maar in de oven gedaan, maar het kapsel komt niet omhoog... :nooo 

Waar is het fout gegaan?

Chocola te warm bij gedaan?
Te weinig ei?
De volgorde is niet goed gegaan? (ei en water, dan de chocola en daarna de mix)

ALvast bedankt voor de adviezen, tips etc.

KuZz

9

Re: Chocobiscuit

Misschien de chocolade te warm... :(

Ik was vergeten erbij te zeggen dat ik de chocolade een half uurtje laat staan :O, dan is ie wel nog vloeibaar maar niet meer te warm.

Maar de volgorde doe ik ook anders: ik mix volledig de mix als voor "normaal en doe pas de laatste 2 minuten de chocola erbij.

@Waffel: ik weet het niet meer uit m'n hoofd, maar er bestaan ( oude) topics over; ik weet alleen wel nog dat ik het eens geprobeerd heb en het is me toen niet gelukt...

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>