1

Onderwerp: Taart wit bekleden

Hallo allemaal,

ik wil graag een taart wit bekleden. Ik weet dat je eronder botercreme moet doen en dik moet uitrollen. Maar ondanks dat blijft die bij mij op sommige plekken doorschijnen. Vooral de rand van de bovenkant van een ronde taart schijnt door. Heeft iemand een andere suggestie? Moet ik twee lagen over elkaar heen. Wie kan mij helpen!!!

2

Re: Taart wit bekleden

nee je kunt ook eerst botercreme erop smeren en dan eerst terug  in de koelkast zetten en dan inderdaad niet te dun uitrollen en dan eerst strak vegen boven op en dan de randen en dan pas naar onder wrijven zo doe ik het

3

Re: Taart wit bekleden

even een vraagje erachteraan van mijn kant...kleine vlekjes, hoe werk je die weg? met witte kleurstof?

kijk op www.carola-taartjes.hyves.nl voor mijn taartjes...
en bij deze iedereen bedankt voor de inspiratie en ideeen!

Re: Taart wit bekleden

Ik zou er geen kleurstof op doen, maar proberen weg te werken met en versierseltje ofzo.
Bij een witte taart maak ik altijd eerst een crumbcoat, koelkast in en nog een laag botercrème.
Dan kun je gewoon verder zoals je gewend bent met andere fondant.
Het is trouwens wel belangrijk dat je een goede botercrème gebruikt. De wilton ready to use decorators icing is hier echt perfect voor, maar wel enorm duur. Je kunt ook het recept op http://www.wilton.com/recipe/Buttercream-Icing gebruiken en dan de helft van de boter of alle boter vervangen door Crisco of Trex. Zeker met dit weer werkt dat veel fijner!
Nog makkelijker is 500 gram RI mix en ongeveer 230 gram Trex mixen, dan twee lepels melk, anderhalve lepel vanille essence en een theel. amandel essence (eventueel nog boter essence) toevoegen.
Erg smakelijk!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Taart wit bekleden

Hi,

bedankt voor jullie reacties. Dat doe ik meestal ook. Laagje botercreme, dan even in de koelkast en dan weer een laagje. Ik gebruik de botercreme van de webshop. Waar je water bij moet doen, boter en poedersuiker.
Ik zie hierboven allemaal termen die ik niet begrijp. De link is erg handig. Welk botercreme zal ik dan moeten gebruiken?

6

Re: Taart wit bekleden

Hey goeie tips Allemaal.

Liefs, Cedes.

7

Re: Taart wit bekleden

sandra schreef:

Hi,

bedankt voor jullie reacties. Dat doe ik meestal ook. Laagje botercreme, dan even in de koelkast en dan weer een laagje. Ik gebruik de botercreme van de webshop. Waar je water bij moet doen, boter en poedersuiker.
Ik zie hierboven allemaal termen die ik niet begrijp. De link is erg handig. Welk botercreme zal ik dan moeten gebruiken?

Gebruik je de botercreme van de webshop ook om mee af te smeren?

8 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (26-05-2010 18:22)

Re: Taart wit bekleden

Ik gebruik gewoon het recept wat er staat, maar dan wat minder boter en meer Trex, of helemaal geen boter en alleen maar Trex en boter essence. Dit kun je bestellen bij het suikeratelier. Goedkoper dan Crisco, maar wel hetzelfde product.
Ik heb net een lading gemaakt, supersimpel, spotgoedkoop en het werkt echt fantastisch!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: Taart wit bekleden

Bedankt voor alle tips!Wat is een crumbcoat?Hard dat uit in de koelkast als een soort glazuur?

Als ieder mens een ander mens gelukkig zou maken, was de gehele wereld gelukkig
groetjes saskia

10

Re: Taart wit bekleden

Crumbcoat is het eerste laagje botercreme om de kruimels weg te smeren. Daarna even opstijven en weer een laagje. Dan is je taart goed strak. Afsmeren met mix is een risico omdat je fondant of marsepein kan smelten van het vocht dat in de crème zit. Ik doe het wel vrijwel altijd.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

11

Re: Taart wit bekleden

Karin09 schreef:
sandra schreef:

Hi,

bedankt voor jullie reacties. Dat doe ik meestal ook. Laagje botercreme, dan even in de koelkast en dan weer een laagje. Ik gebruik de botercreme van de webshop. Waar je water bij moet doen, boter en poedersuiker.
Ik zie hierboven allemaal termen die ik niet begrijp. De link is erg handig. Welk botercreme zal ik dan moeten gebruiken?

Gebruik je de botercreme van de webshop ook om mee af te smeren?


ja die gebruik ik om mee af te smeren. is dat niet goed? Wat kan ik beter gebruiken?

Re: Taart wit bekleden

Geen idee, ik maak het zelf :)
Of ik gebruik die van Wilton, die is superduur maar zooooooo fijn!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Taart wit bekleden

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Geen idee, ik maak het zelf :)
Of ik gebruik die van Wilton, die is superduur maar zooooooo fijn!


Kan je die kant en klaar bestellen in de webshop? Want dat maakt mij niet uit of die duur is. Het is namelijk voor een bruidstaart.
Ik las ook dat je het zelf maakt. Zou je dat recept voor mij willen vertalen. En kan ik alle producten dan kopen in de webshop.

Dank je wel alvast. Ik denk dat ik hierna dan wel verder komt.

Sandra

14

Re: Taart wit bekleden

sandra schreef:
Karin09 schreef:
sandra schreef:

Hi,

bedankt voor jullie reacties. Dat doe ik meestal ook. Laagje botercreme, dan even in de koelkast en dan weer een laagje. Ik gebruik de botercreme van de webshop. Waar je water bij moet doen, boter en poedersuiker.
Ik zie hierboven allemaal termen die ik niet begrijp. De link is erg handig. Welk botercreme zal ik dan moeten gebruiken?

Gebruik je de botercreme van de webshop ook om mee af te smeren?


ja die gebruik ik om mee af te smeren. is dat niet goed? Wat kan ik beter gebruiken?

Afsmeren zou je volgens mij beter de 1:1 voor kunnen gebruiken (de helft poedersuiker en de helft boter), in de mix van de webshop zit water en daardoor kan je fondant gaan smelten, en dus ook doorschijnen......ik weet dat er meerdere hier zijn waarbij het wel altijd goed gaat.......

15 Laatst bewerkt door Suikertaartjes-Suuz (29-05-2010 12:31)

Re: Taart wit bekleden

sandra schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Geen idee, ik maak het zelf :)
Of ik gebruik die van Wilton, die is superduur maar zooooooo fijn!


Kan je die kant en klaar bestellen in de webshop? Want dat maakt mij niet uit of die duur is. Het is namelijk voor een bruidstaart.
Ik las ook dat je het zelf maakt. Zou je dat recept voor mij willen vertalen. En kan ik alle producten dan kopen in de webshop.

Dank je wel alvast. Ik denk dat ik hierna dan wel verder komt.

Sandra

Ik gebrui het liefste deze http://www.wilton.com/store/site/produc … 5395D..... Een pot kost 20 euro, echt rete duur maar ik heb het heel vaak gebruikt tot ik eindelijk een goedwerkend recept had gevonden dat vergelijkbaar werkt. Ik haal die potten bij het suikeratelier, maar volgens mij kun je zo ook bij hun bestellen. Volgens mij is de kant en klare bc die ze hier in die potjes verkopen ongeveer vergelijkbaar.

Hier dan mijn receptje wat ik nu voornamelijk gebruik:
250gr shortening goed luchtig kloppen, beetje bij beetje 500 gram poedersuiker erdoor, 1 eetlepel boteraroma, 1 eetlepel vanille essence en een paar drupjes amandel essence.
Mocht het nog te stijf zijn kun je er een paar drupjes water doorheen doen, maar meestal zijn de essence al genoeg.
Ik heb net even voor je gechecked, je kunt alles bij de webshop bestellen hiervoor.
Je kunt ook echte boter gebruiken hiervoor, maar shortening is een veel stabieler product dus ik gebruik geen echte boter.

Ik hoop dat je er wat aan hebt, voor mij werkt het fantastisch!

Groetjes,
Suuz

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

16

Re: Taart wit bekleden

Bedankt. Ik ga aan de slag!

Re: Taart wit bekleden

Succes!  :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

18

Re: Taart wit bekleden

Weet je wat ook helpt bij wit bekleden. Jezelf in het wit kleden (dan heb je geen last van pluisjes die van je kleren afkomen ;) ). En gebruik een witte of lichtkleurige handdoek voor als je je handen wast.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

Re: Taart wit bekleden

Ja, dat doe ik ook altijd :)
Zo irritant die pluisje!!

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/