1

Onderwerp: Crimper probleem

Hallo allemaal!

Ik heb net mijn crimper binnen gekregen. Zomaar besteld, geen idee hoe het werkt. Eerst gezocht op het forum en al behoorlijk wat tips gekregen, maar het wil maar niet lukken... Ik gebruik mmf met marsepein 1:1 gemixt.
Op de foto heb ik een lapje gerold om uit te proberen. Mijn mix blijft alleen heel erg plakken aan de crimper, ook als ik hem invet met crisco. En rond het "mooie" randje krijg je dan zon raar geschaafd vak. is dat normaal of hebben jullie daar ook nog tips over?

Alvast dank :)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-AADZCDBL.jpg

Re: Crimper probleem

om de zoveel kneepjes weer invetten met crisco  :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Crimper probleem

Ik gebruik enkel suikerpasta, maar bij mij lukt het keer op keer perfect zonder in te smeren. Ik rol de suikepasta wel niet te dun uit, anders zit je zo door de laag heen en zie je de cake of biscuit er door. Zo doe ik het voor een sierrandje bovenop de taart : de open crimper enkele mm in de suikerpasta duwen - crimper dichtknijpen en op zijn plaats houden - crimper terug open laten gaan - dan pas terug uit de suikerpasta halen.

4

Re: Crimper probleem

Als je alleen rolfondant gebruikt kun je ook je crimper even in maizena dopen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Crimper probleem

Bedankt voor alle tips!

Ik ga blijven oefenen met alle tips, en oefening baart kunst zeggen ze toch? ;)