1 Laatst bewerkt door Siena (14-05-2010 20:49)

Onderwerp: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

Voor hoeveel liter is het basisbiscuit zoals deze hier op het forum staat nu?

als ik uitga van het recept zoals het er staat, dan is het recept van 5 eieren geschikt voor een vorm van 24cm.
deze zijn meestal 5cm hoog, dan heeft deze vorm
(als je dit uitrekend met 2pixD in het kwadraat, formule inhoud cilinder)
een inhoud van 3,5 liter
Het recept met 5 eieren zou dus goed zijn voor een vorm van 3,5liter....

Maar....

elders op het forum heb ik gelezen dat je per halve liter inhoud v/d vorm 1 ei moet rekenen,

dan zou het recept van 5 eieren dus goed zijn voor 2,5 liter!
(5x0,5= 2,5)

Hoe zit het nu??? :think:

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

2 Laatst bewerkt door Karin09 (15-05-2010 21:16)

Re: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

Formule voor de inhoud van een cilinder is p*Rkwadraat*H
(R = de straal, niet de doorsnee........)

en de tabellen hier op de site zijn volgens mij voor vormen van 7.5 hoog  :think:

Dus een vorm van 5 hoog en 24 cm heeft een inhoud van 2,3 liter.........en van 7,5 hoog en 24 cm een inhoud van 3,4 liter..........

volgens mij  :think:

3

Re: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

in de recept staat "Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20"

Lijkt mij dan heel simple.. je gebruik de recept gewoon zoals et is ;)
Verder is deze topic met tabellen voor basisbiscuit erg handig http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72051
en de 0.5 liter per ei is meer voor afwijkend vormen.

En de inhoud van een taart blik meten kan je veel makkelijker doen met water.. gewoon zien hoeveel keer je 0.5L erin kan gooien ;)

Oh en nog een iets... bijna iedereen hier gebruikt een biscuit van +/-7cm. 5 cm is dus erg klein.  Als je alleen kleine bakblikken heb dan zou ik als ik jou was de bakblikken verhogen met bakpapier.. werkt super ook bij de goedkoopste springvormen

4

Re: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

Bedankt voor al jullie hulp en tips!

Ik ga gelijk opzoeken hoe ik dat verhogen het best aan kan pakken.

Ik neem aan gewoon de vorm eerst invetten en dan een strook van 7cm hoog er tegen aan plakken...

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

5

Re: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

hmmm,

na 10min in de oven was ik apetrots!
het biscuit was al 8cm

na in totaal 13min oven de temperatuur iets verhoogd,
een paar minuten later was het kapsel ingezakt,
in het midden nog wat meer als aan de randen.

misschien toch op 1 temperatuur bakker????

website: One of a Cake! of www.facebook.com/OneOfaCake
ook voor prints op ouwel & frosty!

6

Re: Basis biscuit voor 2,5 of 3,5 liter????

Het is gewoon uitproberen..........bij de 1 werkt het opvoeren van de temp wel..............bij de andere gaat het zonder ook goed.............De een verwarmt wel voor, de ander weer niet............Hier gaat het ook de ene keer beter dan de andere........was er maar een toverwoord  :think: