1

Onderwerp: Luchtig biscuit


Ik zit met t volgende:

Ben nog niet zo heel lang bezig met taarten bakken. Tot nu toe waren ze we lekker, maar het biscuit was absoluut niet luchtig...
Heb een kant en klare mix geprobeerd en zelf een recept getest, maar beide waren geen succes... :nooo

Hebben jullie tips en recepten die erg lekker zijn?! Want de taart kan wel mooi van buiten zijn, maar hij moet natuurlijk ook heeeerlijk smaken!

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

2

Re: Luchtig biscuit

Hallo,

Ik gebruik zelf altijd het recept voor basisbiscuit van het forum onder het kopje recepten. Ik moet zeggen dat het nog nooit mislukt is of niet luchtig. Ik moet zelf altijd uitkijken met snijden en optillen van de lagen omdat hij bijna van luchtigheid uitelkaar valt. Heb je het beslag lang genoeg gemixt en heb je de temperatuur van de oven langzaam opgevoerd? Volgens mij kunnen die dingen ervoor zorgen dat hij juist luchtiger of juist minder luchtig wordt.

groetjes Angelina

3

Re: Luchtig biscuit

ik gebruik de mix van de webshop

de eieren verwarmen

8min op de hoogste stand mixen

2min op de laagste stand mixen


de temperaturen op laten lopen bv 10min 145gr - 10min 160gr

10min 180gr

een dag niet creatief is een dag niet geleefd... ;)

4

Re: Luchtig biscuit

Ik gebruik altijd de mix van Soezie (biscuit) en die is heel makkelijk te maken. 250 gr mix, 4 eieren en 1 eetlepel water. 10 minuten mixen en daarna in de vorm!
Makkelijk en lekker! :)