1

Onderwerp: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

Hallo
Ik heb net voor 't eerst mijn nieuwe pan van PME gebruikt. Ik heb een extra diepe gekocht. Eerder gebruikte ik springvormen en was ik gewend om het kapsel vrij snel uit de vorm te halen.
Nu probeerde ik dat ook, maar het biscuit is helemaal kapot  gegaan!
Hoe kan dit?
Was ik te snel met eruit halen? Moet het eerst afkoelen?
Help! Ik wil graag vandaag of morgen een nieuwe poging wagen want ik heb m'n logeetje beloofd dat ze een taartje mag maken om mee naar huis te nemen!
Groetjes Nathanja

"Het beste voor de mens is nog: eten en drinken en genieten van wat hij met veel zwoegen bereikt heeft..." (citaat uit de bijbel)

2

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

wel ingevet of bakpapier gebruikt?

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

3

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

Wel ingevet ja...

"Het beste voor de mens is nog: eten en drinken en genieten van wat hij met veel zwoegen bereikt heeft..." (citaat uit de bijbel)

4

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

hmm misschien volgende keer bak papier erin?
heb zelf die bakpannen niet (helaas ;))

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

5

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

ik heb ook sinds vorige week een hartpan van PME... maar geen problemen mee gehad...misschien ietsjes langer in de oven..

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

ik heb ook zo;n bakpan.
onderin een precies passend bakpapiertje en de zijkanten invetten.

na 5minuten gaat ie er bij mij uit.. hou hem op zijn kop. sla even op de bovenkant, en komt dan meestal wel los.
anders snijd ik met een mes even langs de zijkanten van de pan..
dan is ie echt los..

Groetjes, Rianne
taartvanrianne.tk

7 Laatst bewerkt door sniffy (10-05-2010 16:55)

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

Zonde dat ie kapot ging.

Ik vet de vorm in en bestuif hem met bloem. Heb nooit problemen.

Als ik de vorm uit de oven haal laat ik hem een minuut of 10 afkoelen.

succes!

8

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

Was het biscuit wel goed gaar? Ik haal het biscuit vaak al na 3-5 minuten uit de vorm en hij gaat dan niet kapot. Wel doe ik op de bodem en de randen bakpapier. Veel succes!

9

Re: Biscuit is kapt - te snel uit de pan?

Heb inmiddels nog een keer geprobeerd met een bakpapiertje en nog beter ingevet en iets meer geduld ;)
Nu is het wel gelukt :)!
Bedankt!

"Het beste voor de mens is nog: eten en drinken en genieten van wat hij met veel zwoegen bereikt heeft..." (citaat uit de bijbel)