Hoi Bianca,
Ik weet dat bij drukke kinderen vaak de biet en rietsuiker vermeden moet worden, maar dat druivesuiker of fructose wel weer mag.
Fructose komt van nature voor in groente, fuit, honing, aardappelen en mais.
Op de verpakking van de fructose staat dat je 1/3 minder hoeft te gebruiken voor de zelfde smaak.
Je kan het gebruiken om te bakken maar ook om glazuur mee te maken, of marsepein voor recept zie het onderwerp over suikervervangers. Voor fondant zou je dus zelf het recept voor fondant kunnen maken met fructose of glucose(druivensuiker)
Vraag het desnoods even na bij de arts of diëtiste.
En om hem gaaf te maken.. dat hangt af van wat je mag gebruiken. Kan je wel eigengemaakte fondant of marsepein gebruiken, dan vindt je genoeg ideëen op deze site. Anders zou je, om de suiker beperkt te houden, ook kunnen kijken naar een bedrijf die speciale bakblikken verkoopt of verhuurd. Dan heeft je cake in elk geval een leuke vorm
groetjes Ria
www.ricake.nl Eetbare printservice(
ruim 11 jaar ervaring) workshops & verkoop benodigdheden, auteur.
mede-organisator
www.taartentrends.nl @Utrecht.