1

Onderwerp: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Ik heb deze uitstekers gebruikt om bloemetjes te maken:

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=3811

Nu heb ik vooraf tylose door de marsepein gedaan en ze liggen nu op de onderkant van een blanda schaaltje, zodat de puntjes wat meer omhoog gaan staan.

Hoelang moet ik dit nu uit laten harden voor ik ze op mijn taart kan zetten en de blaadjes ook daadwerkelijk omhoog blijven staan?

.. Want taart kan altijd!!

2

Re: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Met marsepein minimaal overnacht.  Met fondant en tylose kan je al na een uurtje de bloemen met opstaande blaadjes op je taart zetten. 
Marsepein en tylose werken trouwens niet zo super samen.  Dus als je iets heel hard wil hebben.. of veel stevigheid nodig heb kan je beter fondant gebruiken

3

Re: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Oh dat wist ik niet!! Nou ik laat ze gewoon liggen vannacht en dan merk ik het morgen ochtend wel, anders doe ik ze opnieuw met fondant!

bedankt

.. Want taart kan altijd!!

4

Re: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Helaas, ze zakte net zo hard in vanmorgen, heb ze er dus plat op gedaan..
Volgende keer meer tylose (hoeveel gebruik je ongeveer??) en fondant gebruiken!

.. Want taart kan altijd!!

5

Re: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Ik gebruik +/- een theelepel op 250 gram fondant.. als ik haast heb gebruik ik wat meer

6

Re: marsepein + tylose = bloem met rechtopstaande randjes

Ok, dan heb ik er wel genoeg in gedaan! nou ja volgende keer met fondant proberen dus

.. Want taart kan altijd!!