1

Onderwerp: plooien hellup !!!!

hoi meiden

ik ga morgen mijn 5de taart maken

maar ik zit elke keer zo te vechten met het bekleden er blijven aldoor plooien over aan de zijkant die moet ik dan weer wegwerken met iets hoe krijg ik het nou toch strak eromheen zonder plooien wie o wie heeft de gouden tip ???

gr roxen

2

Re: plooien hellup !!!!

niet te dun uitrollen en goed smootheren; succes!

Groetjes, Dorothea.

3

Re: plooien hellup !!!!

Er zijn filmpjes op you tube waarin ze voordoen hoe je een taart bekleed. Misschien is het handig om een keer te zien hoe het moet met het optillen van je fondant.
Ik weet helaas niet zo een filmpje te staan, maar het schijnt makelijk zoeken te zijn op youtube O-)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

4

Re: plooien hellup !!!!

Hier een how to van een forum lid,
http://www.youtube.com/watch?v=hGQx4mFQdMc

en verder als je bij google cover a cake intypt krijg je heel veel te zien!

5

Re: plooien hellup !!!!

Mijn tip is ook niet te dun uitrollen! Ik rol ook altijd heel dun uit dus heb hetzelfde 'probleem'. Vaak weet ik dat wel weg te werken met sierrandjes etc..dus erg is het niet. Maar als je de marsepein/fondant dikker laat kun je de plooien er makkelijker uitdrukken.

Re: plooien hellup !!!!

wat is de minimale dikte van de marsepein met uitrollen?

7

Re: plooien hellup !!!!

2-3mm dik... bij hoge (dus 10cm) taarten kan je beter 3mm dik gebruiken.