1

Onderwerp: Gevulde koeken

250 gr bloem
180 gr boter
150 gr basterdsuiker
2 eetl. water
1 thl. citroenrasp
Maak van alles een deeg en laat het een paar uur in de koelkast staan.

Intussen meng je 200 gr. amandelspijs met wat citroenrasp en een los geklopt ei, niet alles tegelijk, niet te slap maken.

Kneed het deeg nog even uit en rol het tot 2 mm dikte en steek met kartelsteker 9-16 stuks uit.
Leg daarvan de helft op de ingevette bakplaat.
Spuit dan in het midden van ieder deegplakje een bolletje spijs.
Leg daarop de andere helft van de deegplakjes en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Leg er een halve amandel op.
Stook je oven op tot 175 gr.C
En bak ze af in 20 a 25 min goudbruin en gaar.
Als ze bijna afgekoeld zijn, steek ze met een paletmes onder en haal ze van de plaat.

Eet smakelijk.

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

2

Re: Gevulde koeken

lekker, gaan we vast een keer proberen