1

Onderwerp: Botercreme kleuren

Ik heb nu een recept gevonden om een pizzataart te maken!
Het is een lage taart die je opmaakt als pizza.
Het raspen van de "kaas" (gele marsepein) gaat verrassend goed MAAR het lukt me maar niet om de botercreme rood te krijgen.

Ik gebruik botercrememix uit de shop die ik kleur mer wilton Rood.
Op het moment dat ik de boter toevoeg wordt het roze!
Achteraf kleuren, dus als de creme helemaal klaar is lukt ook niet!
En op het plaatje zie ik echt dieprode "pastasaus"!

Wie heeft er tips!

Re: Botercreme kleuren

dit heeft meer te maken met decoreren toch? [move]--> daarheen

ik zou zeggen, meer kleurstof toevoegen, maar hou er rekening mee, dat de botercreme er niet lekkerder van wordt  :nooo

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Botercreme kleuren

Rode icing?

4

Re: Botercreme kleuren

Soepkip schreef:

Rode icing?

Wordt het daar niet heel zoet van?
En het ziet er op het plaatje zo diep rood uit!
Heel irritant.

Andere optie is om de "saus" met jam te maken (heb ik ook al geprobeerd) maar de "geraspte kaas" marsepein verkleurt dan heel snel.

5

Re: Botercreme kleuren

Probeer eens extra red van sugarflair. Die kleurt veel sterker.

If life gives you lemons, make lemonade

6

Re: Botercreme kleuren

Cecie schreef:

Probeer eens extra red van sugarflair. Die kleurt veel sterker.

Oja deze heb ik ook! Jij niet? Anders deze even proberen idd.
Met icing zal het vast zoet worden, maar dat is de hele taart toch al  :lol: En anders misschien alleen de zijkant bekleden en de bovenkant alleen met icing..

7

Re: Botercreme kleuren

Het is gelukt!!!
Met heel veel rood, aangezien hij morgenavond opgegeten moet worden!
Hij is erg leuk geworden.
Ik ga de foto's proberen up te loaden.

Bedankt voor jullie snelle reacties en tips!
Groetjes