1

Onderwerp: Witte marsepein wordt "korrelig"?

Hallo medebaksters!

Ik heb van de week marsepein zelf geprobeerd wit te kleuren.
Ik heb half fondant gemengd met half (zelf wit gekleurde) marsepein. De kleur was goed, alleen het lijkt een beetje droog/korrelig...weet iemand hoe dit komt?

Ik wil voor zaterdag drie taarten bekleden met roomwitte marsepein. Hoe kan ik deze nou het beste kleuren zonder er fondant doorheen te doen?

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!

Groetjes,
Anika

Liefde is net als Sinterklaas, als je er niet meer in gelooft wordt het niks meer....

Re: Witte marsepein wordt "korrelig"?

tsja, eerlijk gezegd vind ik wit gekleurde marsepein sowieso niet mooi. Het is net natte witte krijt/ korrelig dus.
Ik doe nu een dun laagje ongekleurde marsepein, en daarover een dun laagje fondantwaar ik amandel essence doorgeen heb gekneed. den heeft het de 'look'van fondant, maar de smaak van marsepein/marsefond.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3 Laatst bewerkt door Boska (02-05-2010 17:02)

Re: Witte marsepein wordt "korrelig"?

Ik kleur marsepein wit met 1/2 whitener van Sugarflair en 1/2 white icing van Wilton. Vind het prima gaan op deze manier. Met alleen poeder van Sugarflair wordt het inderdaad korrelig en met alleen white icing van Wilton wordt het klef, vandaar dat ik 50/50 gebruik.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties