Onderwerp: pareltjes vastmaken

Hallo!

Ik moet zaterdag een taart maken voor een meisje dat graag van die zilverkleurige pareltje op haar taart wil. Ik heb dat nog nooit gebruikt en vraag me nu toch af hoe ik ze best vastmaak op de taart. Ik vermoed met icing maar ik ken mezelf en vrees dat dat een werkje met veel geknoei gaat worden  :rolleyes:
Ze gewoon in de fondant vastduwen zal wellicht niet gaan (en absoluut niet mooi zijn)?

2

Re: pareltjes vastmaken

Met een beetje water!

Re: pareltjes vastmaken

En dan vooral niet teveel water want anders lost het zilverkleurige laagje op, is mijn ervaring.

Life is what you bake it.

4

Re: pareltjes vastmaken

Eetbare lijm  :Y en makkelijkste is om eerst een klein 'gaatje' in de fondant te maken met de punt van een tooltje.

5 Laatst bewerkt door Maji (30-04-2010 10:09)

Re: pareltjes vastmaken

Karin09 schreef:

Eetbare lijm  :Y en makkelijkste is om eerst een klein 'gaatje' in de fondant te maken met de punt van een tooltje.

Inderdaad zo, en dan je hele kleine beetje water of eetbare lijm in het gaatje tippen, dan je parel erin laten "vallen" of er tegen doen als het om de zijkant gaat.
Als je de parels insmeert heb ik ook de ervaring dat het laagje zilver smelt...

Groetjes Maji

Re: pareltjes vastmaken

Waaw, dankje voor jullie super-tips. Ik heb er al meer vertouwen in dat het zal lukken nu  :Y