1

Onderwerp: viervierden beslag

ik lees helemaal niets over viervierden beslag.
kent niemand het?

2

Re: viervierden beslag

ikke nie, leg eens uit!

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

3

Re: viervierden beslag

Is dat wat de Fransen quatre-quart noemen?

Voor ons Hollanders: da's dus gewoon cake :+

De meesten hier gebruiken alleen biscuit-gebak, zonder boter dus, omdat het anders met de botercreme en de marsepein zo'n zware hap wordt, maar voor bv. 3D taarten of TopsyTurvy's wordt het wel eens gebruikt :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: viervierden beslag

ik ken het wel en heb het op cake boss gezien dus vandaar mijn vraag.
het stond er namelijk nog niet bij.
het is heel simpel en wat steviger en dus makkelijker te gebruiken
het valt niet zo snel uit elkaar

250 gram van alles, ei(4 eieren ongeveer) boter suiker en bloem.

Smelt de boter. Doe de eieren, de bloem en de suiker in een kom en meng het.
Dan de boter erbij en alles goed mengen.
1 uur bakken in een voorverwarmde oven van 170 graden C.

hoeveelheid kun je natuurlijk aanpassen.
ik ga het dit weekend proberen in een voetbaltaart voor mijn man

5

Re: viervierden beslag

4 vierden is eigenlijk cake. niets speciaal aan om te maken wel lekker

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

6

Re: viervierden beslag

:lol:  Mysterie opgelost!

Ik dacht ook al zoiets. Hij heeft het over 'poundcake' en de ondertiteling zegt viervierdenbeslag.

Nou wist ik wel dat poundcake gewone cake is maar die viervierden kon ik niet thuisbrengen.

Effe gegoogled: Pound cake refers to a type of cake traditionally made with a pound of each of four ingredients: flour, butter, eggs, and sugar

Nu nog een keertje maken  :9