1

Onderwerp: ook een nieuwtje

Hallo iedereen,even voorstellen!!
Ik ben Mireille en ben bijna 1 jaar getrouwd. Heb nog geen kinderen, maar wil alvast de fijne kneepjes leren van het bakken en decoreren van taarten voor wanneer we ze krijgen.
Ik heb allerelei boeken aangeschaft en doe niets anders dan surfen op het web om zoveel morgelijk te leren. Ik heb tot nu toe maar 1 cursus gevolgd van het decoreren, dus moet nog heel veel leren. Ik wil ook dolgraag heerlijke taarten leren bakken, om zodoende niet alleen een prachtige taart te hebben, maar ook een die goed smaakt.
Ik heb ook gelijk een vraagje......we hebben hier thuis een combi-magnetron. Hebben jullie daar tips voor. Want ik heb de indruk dat mijn taarten een beetje te droog zijn.
Anyway.....ik zal maar stoppen voor nu.
Groetjes..

Re: ook een nieuwtje

Ha Mireille!

Zo wat zal jij een mooie taart maken voor de eerste verjaardag van je eerste kindje :-) Met jouw enthousiasme moet dat helemaal lukken!
Veel plezier op dit verslavende forum!
(geen combi-magnetron...)

Nelleke

3

Re: ook een nieuwtje

dag mireille,

welkom op de site, bak veel taarten en zet ze natuurlijk op het forum zodat we ze kunnen bewonderen

groetjes solainge

4

Re: ook een nieuwtje

Welkom! Je zult zien, er zijn naast kinderverjaardagen h

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: ook een nieuwtje

Volgens mij zou je ook een schaaltje met water op de bodem van de oven moeten kunnen zetten, om te voorkomen dat het droog wordt (nog nooit geprobeerd hoor!)

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

Re: ook een nieuwtje

hartelijk dank voor jullie leuke reacties. :-)

7

Re: ook een nieuwtje

Hoi Mireille

Ik ben ook nog redelijk nieuw hier:)
Laatst heb ik mijn eerste taart in onze combi magnetron gebakken op de hete lucht stand en hij was bij mij niet droog, tips heb ik dus helaas niet voor je.

Veel bakplezier!

Ik heb ook nog een andere hobby, neem gerust een kijkje!  http://www.winkeltjes.net/draadennaald/

Re: ook een nieuwtje

Ok Denise,

op hoeveel graden heb je je taart gebakken en voor hoelang?

Alvast bedankt

9

Re: ook een nieuwtje

Hallo Welkom,
We hebben ook een combi, maar met droogte heb ik weinig last. Soms iets meer vocht toevoegen, wil ook wel eens helpen.

Groetjes Gonnie.

www.trendytaart.nl

Te mooi om op te eten.... te lekker om te laten staan.

10

Re: ook een nieuwtje

Hoi Mireille,

ook ik heb, weliswaar voorheen, gebakken in een combi. De eerste paar vond ik ook te droog, ik heb daarna de baktijd met 10 minuten verkort. Dat ging wat beter. Nog een paar taarten later heb ik ook de temperatuur met 10 graden verlaagd. En die combinatie bleek de juiste te zijn. Dus, in het kort: de temperatuur iets lager en de baktijd iets verkorten.

En dan als tweede: van harte welkom op dit gezellige forum. Ik wens je veel succes en veel plezier met het bakken en decoreren van je taarten en wellicht: tot ziens!

Dag! Groetjes, Koenie
www.taartenvankoenie.nl

11

Re: ook een nieuwtje

hartelijk bedankt. Ik zal het uitproberen..
Ik waardeer het enorm

Groetjes

12

Re: ook een nieuwtje

Wat gezellie, nog een nieuwtje erbij, voel ik me niet zo all

Lieve taartgroetjes van Annemieke!!!
http://www.mijnalbum.nl/Album=ITO7BKL3

13

Re: ook een nieuwtje

Hoi hoi, welkom bij de club.
En voor wat betreft je hetelucht oven. ik doe het hetzelfde als Koenie. gaat altijd prima. Veel plezier met bakken

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

14

Re: ook een nieuwtje

Welkom!

Ook ik heb een combi. Oven is hetelucht en ik doe mijn temperatuur langzaam verhogen

15 min op 150 graden
15 min op 160 graden
15 min op 175 graden

dat is dan wel met de mix van de webshop. Pas geleden het zelf proberen te maken en dat mislukte!?!

Op zoek naar leuke hebbedingetjes, kijk eens op mijn site! Cakes by Bien heeft ook een FB pagina, zo ben je altijd op de hoogte!

15

Re: ook een nieuwtje

oh fantastisch. Nog een goeie tip. Ik denk dat ik ook maar eens een keer de mix van de webshop moet proberen. Tot nu toe altijd op z'n ouderwets gedaan.
Daar gaat veel tijd in zitten, om al die ingredienten te meten ect..
Wie van jullie gaan naar het evenement op 27 oktober in Hoogland? Ik heb me al ingeschreven... kan niet wachten...:-)

16

Re: ook een nieuwtje

moi

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl