1 Laatst bewerkt door Carolinedrost (22-04-2010 15:25)

Onderwerp: Marsepein of fondant?

Hallo allemaal,

ik heb tot nu toe pas 2 taarten gemaakt en het bevalt me goed :)
Tot nu toe heb ik deze bekleed met marsepein, maar moet zeggen dat ik dit een erg sterke smaak vind hebben, en het valt zwaar... Zou iemand me misschien iets meer kunnen vertellen over fondant.. Dit werkt toch precies hetzeflde? Alleen hoe smaakt het? En is die van we webshop van funcakes lekker?

groetjes

facebook.com/caro.taartencupcakes

Re: Marsepein of fondant?

Fondant werkt in principe hetzelfde voor het bekleden van een taart, ik vind zelf wel dat het wat sneller scheurt dan marsepein.
Ik vind het zelf absoluut niet lekker (veel te zoet), ik ga echt voor de marsepein, maar dat is voor iedereen verschillend.
Als je bovenin deze pagina op 'zoeken' klikt, en de zoektermen 'marsepein of fondant' gebruikt (en dan binnen 'Bekleden'), krijg je heel veel onderwerpen hierover, misschien dat dat je keuze makkelijker maakt ;) succes!

'I love it when a cake comes together'

Re: Marsepein of fondant?

Hardstikke bedankt, ik ga eens zoeken :)

facebook.com/caro.taartencupcakes

4

Re: Marsepein of fondant?

Je hebt nog een variant die hier erg gewaardeerd wordt en dat is de Marshmellowfondant. Persoonlijk vind ik die minder zoet dan het gewone fondant.

Maar echt je moet het proeven. Smaak is zo persoonlijk.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.