Onderwerp: Pecannotentaart
Pecan-maple-taart.
Benodigdheden:
Notenlaag:
• 120 gr pecannoten of walnoten, grof gehakt
• 75 gr boter
• 75 gr suiker
Beslag
• 1 eetlepel bloem
• 200 gram boter
• 150 gram suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 3 eieren
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
Vulling
• 250 gram mascarpone
• ? 3 eetlepels suiker (naar eigen smaak)
• maple-syrup ( ahorn siroop)
Bereiding
• Oven voorverwarmen op 190ºC
• Voor de notenlaag: boter smelten en suiker erin oplossen, gehakte noten erdoorheen roeren en laten afkoelen
Beslag maken
• Springvorm invetten en licht bestuiven met bloem
• Boter in stukken snijden en in beslagkom doen
• Kom in heet water zetten en boter zacht roeren
• Suiker en vanillesuiker erdoor mengen
• Eieren 1 voor 1 erdoor roeren en alles goed kloppen
• Kom uit heet water pakken en zelfrijzend bakmeel zeven en erdoor roeren
• Beslag kloppen tot het glad is
• Vul de vorm met beslag en strijk de bovenkant glad
• Bestuif de bovenkant m.b.v een zeef, met een eetlepel bloem en verdeel voorzichtig het notenmengsel erover
• Bak de taart iets onder het midden van de oven in 40 min op 190 C gaar
• Oven uitzetten en de taart nog 10 minuten laten staan
Vulling
• Mascarpone gladroeren met de suiker
• Taart horizontaal doorsnijden en de onderste helft besprenkelen met siroop
• Mascarpone uitstrijken hierop en daarna de bovenste helft er weer op zetten
• Eventueel bestuiven met poedersuiker