1

Onderwerp: ollily taart

Hallo,

Ik zou graag zo'n ollily taart willen maken, maar nu vraag ik me af of ik dan eerste de hele taart bekleed met 1 kleur en dan een andere kleur voor de bovenkant en onderrand gebruik?
Of beginnen jullie op een andere manier?

Wordt de laag fondant dan niet erg dik om op te eten als je zoveel lagen op elkaar legt?

En met welke 'tool' maken jullie die ronde golvende bewegingen in de fondant?

bedankt alvast voor jullie reacties!!

groetjes Trudy

2 Laatst bewerkt door emmy635 (17-04-2010 10:27)

Re: ollily taart

de golvende beweging kun je er gewoon met een mes insnijden meestal leg ik mijn bakblik er even op om te zorgen dat ik niet te klein snij.
verder doe ik het zoals jij zegt :Y maar rol de laag die er op komt wat dunner uit.

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: ollily taart

Ja idd twee keer bekleden. tja... een dikke laag... dat halen ze er dan maar af als ze het niet lekker vinden  :D  Ik doe het verder hetzelfde als emmy

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

4

Re: ollily taart

het is toevallig deze week al eerder gevraagd en een heleboel daarover uitgelegd...

Groetjes, Dorothea.

5

Re: ollily taart

Ik bekleed altijd eerst de zijkanten en daarna een lap over de bovenkant, gaat prima en je hebt niet zoveel "dubbele laag"

Groetjes Nathalie

6

Re: ollily taart

zoals natje85 heb ik mijn druipertaart (alsof er saus overheen gegoten is en van de zijkanten afdruipt) ook gedaan