1

Onderwerp: Custard

Een soort van crème anglaise maar toch niet helemaal  :+  :cool:

nodig

570 ml melk
55 ml room
1 vanillestokje of 1/2 tl extract
4 eigelen
30 gr suiker
eventueel 2 tl maisbloem

Werkwijze

1. kook de melk, room en vanillestok tot aan het kookpunt.
2. doe het stokje er uit.
3. eieren, suiker en maisbloem opkloppen (echt met de mixer tot het zacht geel ziet).
4. de melk bij de eieren doen en goed blijven kloppen! (met de garde).
5. terug in de kookpot doen en vanille-extract erbij doen als je dit gebruikt. Met een houten lepel op een zacht vuurtje laten zachtjes indikken.
6.nu kun je de custard serveren of als je hem in iets koud wil doen moet je hem afkoelen door de pot in koud water te zetten (met folie over zodat er geen vel opkomt).

Deze saus is zeer lekker bij bijvoorbeeld warme appeltaart of in dit recept http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=93536

Groetjes Sarah