1

Onderwerp: Hoelang lemoncurd bewaren.

Ik heb zaterdag lemoncurd gemaakt met het volgende recept :

Ingrediënten
◦2 eieren
◦2 citroenen
◦225 gram suiker
◦115 gram boter

Werkwijze

◦Begin met het raspen van de schil van de citroenen, en pers daarna de citroenen uit. Je hebt zowel de schil als het sap nodig.
◦Doe de suiker en boter in een kom en verwarm dit au-bain-marie: in een pan met water.
◦Voeg daarna zowel het citroensap als de schil toe.
◦Klop de twee eieren los in een aparte schaal, en voeg deze toe aan het warme boter-suiker-citroen mengsel.
◦Nu is het een kwestie van heel erg lang roeren totdat het een redelijk dikke massa wordt. Dat kan makkelijk een kwartier duren. De dikte moet ongeveer als yoghurt zijn.
◦Giet het in een leeg uitgekookt jampotje.
◦ Laat dit afkoelen, dan dikt het nog een beetje in.

Nu is het mijn vraag... hoelang kan ik dit bewaren omdat je er rauwe eieren in verwerkt?
Want ik heb echt nog best wel veel over... en als het kan wil ik het gebruiken voor een taart donderdag.

2

Re: Hoelang lemoncurd bewaren.

Kun je prima tot donderdag bewaren hoor; de rauwe eieren zijn niet zo rauw meer hoor, omdat je ze voldoende hebt verhit om ze te laten binden met de boter, suiker en citroen. Ik gebruik een open potje nog tot ongeveer 10 dagen na het openen. Wel gewoon even ruiken en proeven natuurlijk, maar dat doe je neem ik aan met alles wat al open is geweest, toch?!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

3

Re: Hoelang lemoncurd bewaren.

Wel in de koelkast bewaren natuurlijk!!  :Y

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: Hoelang lemoncurd bewaren.

de eieren zijn idd niet meer rauw.
dus dat scheelt weer ;)
maar volgens mij is het ongeveer 2 weken houdbaar. (maar dat is mits je met een schoon mes er in hebt gezeten)
:)

Enthousiaste groet, Maxime