1 Laatst bewerkt door Patricia0255 (09-04-2010 19:49)

Onderwerp: Bustier/korset

Ik mag voor een vriendin (voor haar vaders 50ste verjaardag) een taart maken..
eerst zouden het alleen de tieten worden.. maar nu word het toch een grote taart dus word het dus toch een bustier.

Welke maten gebruiken jullie voor het lijf zeg maar.?
Ik heb wel de blanda bolletjes van 12 cm
en alleen een pan van 25x25 cm.

Nu zat ik dus te denken om m iets te verlengen met een cakevorm van 25 cm x 10 cm

en dan dus bij te snijden en ook de taille in te snijden.

Denk ik het zo goed te doen of zijn er nog dingen waar ik op moet letten of hebben jullie tips/suggesties om het anders aan te pakken?

En dan nog een vraagje.. moet je ook dowels gebruiken + extra kartonnetje voor ondersteuning. omdat het toch een stapeltaartje word?

Enjoy, Life, Laugh and Cake!

2

Re: Bustier/korset

Denk dat je voor de vorm het goed doet...........dowels voor blanda van 12 cm heb ik bij mijn taarten niet gedaan........ook geen extra kartonnetje.

3

Re: Bustier/korset

hai ik gebruik wel de 12 cm blanda en de 30 cm doorsnee hart vorm maar voor een lijf eronder kan je ook de vierkante bakblik gebruiken van 30 cm ik vind hem dan mooier uitkomen en ik gebruik geen dowels en karton ze zien er altijd wel goed uit ondanks dat je stappelt maar dat is mijn suggestie succes ermee

groetjes henny

Re: Bustier/korset

het is gelukt en hij staat bij de 18 + of anders op mijn hyves ;)

Enjoy, Life, Laugh and Cake!