1

Onderwerp: Taart wordt na na invriezen

Hoi Hoi,

een kennis van mij heeft een paar weken terug in marsepeintaart gemaakt met banketbakkersroom en abrikozenjam en vervolgens ingevroren.

Toen ze hem uit de vriezer haalde en hij ontdooit was was de taart echter kletsnat.

Hoe kun je dit voorkomen? Ik wil zelf namelijk ook een taart invriezen maar zou zonde zijn als hij er nat uitkomt.

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

Re: Taart wordt na na invriezen

hoe heeft ze hem ontdooit? en met wat heeft ze afgesmeerd?

o en, [move]----> taartdecoratie algemeen

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3 Laatst bewerkt door Carina (07-04-2010 11:24)

Re: Taart wordt na na invriezen

Is de taart in een doos gedaan en daarna in een luchtdichte plastic zak. daarna in de vriezer?. Hierdoor komt het vocht in de vriezer niet bij de taart. 24 uur van te voren in de koelkast laten ontdooien, dan gaat het prima.
Succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: Taart wordt na na invriezen

volgens mij ontdooit in de koelkast en afgesmeerd met een dun laagje banketbakkersroom

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

5

Re: Taart wordt na na invriezen

hij zat in een gewone taartdoos van de bakker

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

Re: Taart wordt na na invriezen

Kelly1609 schreef:

volgens mij ontdooit in de koelkast en afgesmeerd met een dun laagje banketbakkersroom

het komt door de banketbakkersroom, daar kun je niet mee afsmeren, dat heeft te veel vocht in zich

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

7

Re: Taart wordt na na invriezen

waarmee moet je dan afsmeren?

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

8

Re: Taart wordt na na invriezen

yep  :Y  je kunt niet afsmeren met banketbakkersroom. Dat moet je ff met botercreme doen. Dat helpt heel veel!!

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

Re: Taart wordt na na invriezen

botecreme 1:1 is het veiligst, daar zit geen vocht in, dat is bijv 250 gram boter en 250 gram poedersuiker.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10

Re: Taart wordt na na invriezen

hmm botercreme.. ook nog nooit gebruikt.. maar dat moet dan bovenop de taart, voordat de marsepein erop gaat toch?

*Ik heb zelf pas één keer een taart gemaakt

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

11

Re: Taart wordt na na invriezen

ja als plaklaagje op je kapsel/cake smeren

zie de FAQ voor andere basics vragen.

verder zijn er ook een heleboel filmpjes te vinden:

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=72960

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

12

Re: Taart wordt na na invriezen

Bedankt :)

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

13

Re: Taart wordt na na invriezen

Ja, klopt.

Eerst een dun laagje botercreme en dan de marsepein er over.