Onderwerp: De hoeken van een vierkante taart
Hoe bekleed je dat? Heb een poging gedaan, maar wel een verkeerde. Het lukte me gewoon niet. Jammer hoor.
Iemand tips?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » De hoeken van een vierkante taart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoe bekleed je dat? Heb een poging gedaan, maar wel een verkeerde. Het lukte me gewoon niet. Jammer hoor.
Iemand tips?
ik doe zelf eerst de hoeken een beetje aandrukken en dan net als bij een ronde taart voorzichtig naar beneden werken
ik doe altijd eerst de hoeken door kommetjes van mijn handen te maken.
misschien zijn hier betere manieren voor maar ik vind dit het makkelijkste
Inderdaad eerst de hoeken en dan de zijkanten. Misschien heb je hier iets aan:
en anders deze link
http://www.vimeo.com/298002
gaat net even iets langzamer en zit uitleg bij (wel in het engels)
Misschien een beetje off topic, maar die laag fondant in het 2e filmpje, is die niet gigantisch dik??
Ben nog niet zo lang bezig en moet mijn eerste vierkante taart nog maken, maar ik probeer het toch vaak zeker de helft dunner te krijgen dan in het filmpje
ja die is veeeeel te dik
maar geeft wel goed weer hoe je een vierkant moet bekleden
alleen wat minder fondant/marsepein gebruiken
en anders deze link
http://www.vimeo.com/298002gaat net even iets langzamer en zit uitleg bij (wel in het engels)
Die zocht ik eigenlijk, maar kon ik niet vinden...Thanx!
Geweldig dames. Bedankt voor de tips. Hier kan ik wat mee.
RedRose18 schreef:en anders deze link
http://www.vimeo.com/298002gaat net even iets langzamer en zit uitleg bij (wel in het engels)
Die zocht ik eigenlijk, maar kon ik niet vinden...Thanx!
in me favorieten staan, vind het zo'n duidelijke omschrijving
so, no thnx
Had ik maar eerst even gezocht....
Heb me toch staan klungelen gisteren voor de eerste keer met vierkante taartjes.... Gelukkig was het alleen maar uitproberen en vonden de meiden op mijn werk het net zo lekker als wanneer de taart straks is....
Had gisteren avond bijna de handdoek in de ring gegooit,.... maar met deze tips en filmpjes, ga ik het toch nog een keer proberen.
Gr, Miriam
ik ging gewoon naar een freubelavond en daar heeft Tirza het me geleerd.... maar idd, eerst de hoeken en vooral dat wat teveel is naar het midden schuiven en dat dan daarna wegvegen. Dat lukt je best wel, Jol!
Misschien een beetje off topic, maar die laag fondant in het 2e filmpje, is die niet gigantisch dik??
Ben nog niet zo lang bezig en moet mijn eerste vierkante taart nog maken, maar ik probeer het toch vaak zeker de helft dunner te krijgen dan in het filmpje
Die laag is 5 à 6 mm dik, heeft Lorraine me zelf verteld. Dat is de norm bij 99% van alle professionele taartdecorateurs in Engeland, en dan bedoel ik mensen die al jaren (20-30 jaar) in het vak zitten en die al vele boeken op hun naam hebben en/of die al voor veel beroemdheden hebben gewerkt. Hun taarten zijn dan ook wel PERFECT bekleed. De zijkanten kaarsrecht - de ronding bovenaan overal perfect - de bovenkant perfect... Je mag natuurlijk minder doen, maar je krijgt nooit hetzelfde niveau van afwerking met rolfondant.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » De hoeken van een vierkante taart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.