26

Re: Kaneelrollen + recept

gewoon het pak nemen wat naast het zelfrijzend bakmeel staat. dat is hetzelfde maar dan zonder bakpoeder er doorheen. tarwebloem/meel kan ook maar patentbloem/meel is lekkerder. Bloem is hetzelfde als meel maar dan gezeefd. De benamingen worden ook wel een beetje door elkaar gebruikt in de praktijk.

Kijk maar naar de 2e zin op wikipedia en de blauwe link 'bloem'.

27

Re: Kaneelrollen + recept

Dank ue wel! Morgen gelijk ff kopen

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

28

Re: Kaneelrollen + recept

gewoon patentbloem. de link zegt dat meel ook wel bloem genoemd wordt.

29 Laatst bewerkt door Tigger (20-03-2012 16:16)

Re: Kaneelrollen + recept

Snik, wat doe ik verkeerd.  :(

Ik heb het recept gevolg. Dus eerst de melk, zonnebloemolie en suiker verwarmen en af laten koelen.
Dan 480 gram patent tarwebloem erbij en laten rijzen.

Echter mijn deeg rijst niet en is erg stug. Hoe kan dit nou.

Ik krijg de andere helft bloem er niet eens doorgekneed  :( 
Heb alles dus maar weggegooid.

Morgen nog maar eens proberen ofzo......

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

30

Re: Kaneelrollen + recept

volgens mij ben je vergeten de gist aan de vloeistof toe te voegen.

Als ik het goed lees moet je de melk, suiker en olie verwarmen, af alten koelen en dan gist toevoegen! deze zorgt voor het rijzen.

Dan pas voeg je de bloem toe!

dus ik ben bang dat dat het probleem is.

31

Re: Kaneelrollen + recept

Nee dat heb ik wel gedaan (alleen vergeten te melden) echter het was na een uur een behoorlijk stugge bonk en was moeilijk te kneden laat staan de bloem er doorheen te kneden.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

32

Re: Kaneelrollen + recept

was het wel een plakkerige bol deeg voor je hem liet rusten om te rijzen? Elke bloem neemt namelijk net iets anders zijn vocht op. misschien moest er toen al iet smeer melk/olie bij.

33

Re: Kaneelrollen + recept

Ja het was wel een plakkerig deeg.
Hmmm zal morgen nog eens proberen. Hopelijk dan meer geluk.

Ik heb de bak met deeg afgedekt met huishoudfolie en bij de kachel gezet.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

34

Re: Kaneelrollen + recept

Nou nogmaals het deeg gemaakt, en het rijst gewoon niet. Word er niet goed van.

Kan ik niet gewoon een pak witbroodmix gebruiken?

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com