1 Laatst bewerkt door Tangermoslima (02-04-2010 17:47)

Onderwerp: Kaneelrollen + recept

Ik heb het recept van de bekende Amerikaanse pioneer-woman gehalveerd.
Zeker het proberen waard!

Kaneelrollen

http://i41.tinypic.com/255nlp5.jpg

http://i40.tinypic.com/s24rk5.jpg

http://i39.tinypic.com/bi18qc.jpg

Ingrediënten :

480 gram meel ( + 120 gram extra , apart )
125 gram suiker
150 ml melk
125 ml zonnebloemolie
1 zakje gist ( = 7 gram )
1 1/2 theelepel bakpoeder
Zout

Vulling :

Veeel kaneel
Ongeveer 200 gram suiker
150 á 200 gram gesmolten boter
*Hier kun je ook bv gehakte walnoten,pecannoten,rozijnen bij doen.

Glazuur :

125 gram poedersuiker
2/3 eetlepels melk
Paar druppels vanille extract

Bereidingswijze :

Mix de melk,zonnebloemolie en suiker in een pan.Laat het een beetje warm worden , NIET laten koken !
Doe het vuur uit , en laat dit een half uurtje/3 kwartier afkoelen.
Als het mengsel afgekoeld is voeg dan 1 zakje gist toe en laat dit een minuutje.
Voeg dan ongeveer 480 gram meel toe en mix dit goed , het moet een klein beetje plakkerig blijven.
Laat dit rijzen voor 1 uur.
Als het deeg gerezen is voeg ongeveer 120 gram meel,bakpoeder en zout toe en kneed dit goed tot een soepel deeg.
Als het deeg hard is voeg er dan nog wat lauwwarme melk bij , en als het nog plakkerig is voeg dan wat meel bij.
Laat het deeg rijzen op een warme plaats totdat dubbel in volume is (ong. 1 á 2 uur) .Verdeel het deeg in tweeën.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne ( niet al te dun! ) rechthoek.

http://i39.tinypic.com/hx2pgk.jpg

Voor de vulling smeer een dikke laag gesmolten boter over de lap deeg.
Combineer de suiker, kaneel en evt. rozijnen en/of walnootstukjes en strooi dit gelijkmatig over de met boter bedekte deeglap.Rol het deeg strak aan de lange kant op tot een grote staaf.
Snij met een mes gelijke plakken van ong. 2/3 cm.
Plaats de rolletjes met de gesneden kant in de beboterde springvorm tegen elkaar aan.
Je kunt ze ook apart leggen op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
Bedek de kaneelrollen met een doek/plastic zak.
Laat het geheel rijzen op een warme plek voor ong. 30-45 min.
Ondertussen maak je het glazuur.Roer in een kommetje poedersuiker met melk en vanille extraxt.
Afbakken in een voorverwarmde oven van 190 graden en bak voor ong. 25-30 minuten tot de rollen goudbruin zijn.
Haal ze uit de oven en giet over de kaneelrollen het glazuur.
Je kunt ze ook laten afkoelen en pas als je ze serveert het glazuur eroverheen schenken.
Smullen maar!

Re: Kaneelrollen + recept

Als er iets niet duidelijk is hoor ik het wel  :lol:

3

Re: Kaneelrollen + recept

ohhhhhhhhhh ziet er heerlijk uit.  ik ga morgen inshaallah op visite, en je hebt me op een leuk idee gebracht. een heel duidelijk recept trouwens bedankt.

gr's

Hiba

4

Re: Kaneelrollen + recept

Wow, dat ziet er echt heerlijk uit. Die gaan we binnenkort proberen. Bedankt voor de uitleg!

Groetjes Olga

5

Re: Kaneelrollen + recept

mmm, dat ziet er heerlijk uit! bedankt voor het delen van het recept.

6

Re: Kaneelrollen + recept

dat ga ik proberen, lijkt me erg lekker !

Bedankt voor je duidelijke uitleg, super :)

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

7

Re: Kaneelrollen + recept

toch nog ff een vraag,

Hoelang blijft het lekker ?
kan ik het een dag voor ik het nodig ben maken ?

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

Re: Kaneelrollen + recept

Graag gedaan dames en succes!

@10taart: Dat kan zeker een dag van te voren kan geen kwaad, maar als je ze echt dagen van te voren maakt dan worden ze wel hard.

9

Re: Kaneelrollen + recept

Deze zien er heerlijk uit, laat ik dat eerst zeggen!

Ik doe meestal een 'luie' variant met croissantdeeg uit zo'n blikje  :+ . Dat is niet precies hetzelfde als deze, omdat ze dan knapperig worden vanwege de deegsoort. Dit zijn echt een soort broodjes toch?

Nogmaals: deze ga ik zeker een keer proberen als ik geen luie bui heb  :D

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

10

Re: Kaneelrollen + recept

Wow...krijg spontaan honger hiervan! :D
Ga het zeker een keer proberen. Thanks voor het delen!

Groetjes Megny...^_^

Re: Kaneelrollen + recept

Elja schreef:

Deze zien er heerlijk uit, laat ik dat eerst zeggen!

Ik doe meestal een 'luie' variant met croissantdeeg uit zo'n blikje  :+ . Dat is niet precies hetzelfde als deze, omdat ze dan knapperig worden vanwege de deegsoort. Dit zijn echt een soort broodjes toch?

Nogmaals: deze ga ik zeker een keer proberen als ik geen luie bui heb  :D

Ja klopt dit zijn een soort broodjes!
Maar wel een goed idee met dat croissantdeeg , is veel sneller ja hahah!  :lol:

Megny : Graag gedaan !  :D

12

Re: Kaneelrollen + recept

Ohhh dit ziet er wel heel heel heel erg lekker uit!!!

Liefs, Zanoni

13

Re: Kaneelrollen + recept

Ziet er lekker uit ik ga het ook eens proberen

14

Re: Kaneelrollen + recept

Oh wat ziet dit er geweldig lekker uit!!

Ga het van de week proberen te maken. Het water loopt me nu al in de mond  :Y

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

15

Re: Kaneelrollen + recept

Oh wat ziet dit er geweldig lekker uit!!

Ga het van de week proberen te maken. Het water loopt me nu al in de mond  :Y

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Kaneelrollen + recept

ik maak ook de luie variant en dip ze in een opgeklopt eitje net voordat ik ze in de oven doe..

ook heel lekker..

maar deze wil ik ook eens uitproberen

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

17

Re: Kaneelrollen + recept

Ik doe de nog luiere variant

Ik haal een kanelbullar uit de diepvrieszak van de ikea en doe hem in de oven  :lol:  :lol:

18

Re: Kaneelrollen + recept

Is het zelfrijzend bakmeel wat er wordt gebruikt???

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

19

Re: Kaneelrollen + recept

Ik weet het niet zeker, maar ik denk het niet aangezien er gist en bakpoeder in gaan.

20 Laatst bewerkt door Tigger (19-03-2012 15:35)

Re: Kaneelrollen + recept

Maar wat voor meel is het dan? Ik vind geen andere meel in de winkels  :lol:

Alleen volkorenmeel maar ik heb niet het idee dat dat hetzelfde is...

Graag hulp want ik wil het graag maken, ziet er zo heerlijk uit!

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Kaneelrollen + recept

patentmeel is geen zelfrijzend lijkt mij

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

22

Re: Kaneelrollen + recept

Hmm ze hebben hier patentbloem en geen meel

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

Re: Kaneelrollen + recept

http://nl.wikipedia.org/wiki/Meel

When we lose the right to be different, We lose the privilege to be free- Nelson Mandela
https://www.facebook.com/PennysHobby

24 Laatst bewerkt door Tigger (19-03-2012 16:06)

Re: Kaneelrollen + recept

Dus ik heb patentBloem nodig.....
of Tarwebloem

Jeetje wat een ge-emmer. Snap er geen hol van ....... pfff

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com

25

Re: Kaneelrollen + recept

:(  niemand die me een antwoord kan geven?

Snap de wikipedia link niet zo goed (sorry ben blond  :lol: )

Wat kan ik gebruikern:

Patentbloem
Tarwebloem
Iets anders??

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com