1

Onderwerp: Biscuit zakt in tijdens bakken

Ik heb een biscuit in de oven staan, het is het recept van de site biscuit 2. Ik heb hem in een voorverwarmde oven gezet van 180 graden, teruggedraaid naar 140 en erin na 10 min naar 160 gedraaid en nu naar 180.

Hij is nu al ingezakt heb de oven niet eens open gedaan wat doe ik fout? Had voor mijn vorige taart basisbiscuit gemaakt en dat ging perfekt.....  :s

Trotse moeder van Danyllo, Jermayne & Noélya

2

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

niet eerst voorverwarmen op 180?
weet het niet hoor ik bouw nooit op maar vind dit er niet logisch aan klinken :think:

groetjes emmy
u kunt al mijn taarten bekijken op www.emmy635.mijnalbum.nl

3

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

is het een hetelucht oven? Dan is 180 al eigenlijk aan de te hete kant...

Groetjes, Dorothea.

4 Laatst bewerkt door Dot (31-03-2010 18:11)

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

.. dubbel

Groetjes, Dorothea.

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

nee electrisch

Trotse moeder van Danyllo, Jermayne & Noélya

6

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

Ik snap dat niet zo goed van die verschillende temperaturen.
Ik bak alle taarten op ongeveer 165 graden met mijn hetelucht functie. Dat is nog nooit mislukt. 35 minuten

een dag zonder taart is een dag niet geleefd

7

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

met 180 beginnen is te heet, dan komt het daardoor! Ik bak hem zelfs hooguit op 160 af. Begin op 130 graden.

FF je oven uittesten met bakken, maar inzakken in de oven is vaak te hoge temp

Groetjes, Linda

Re: Biscuit zakt in tijdens bakken

oh ok bedankt, ik had nu ook een ander recept gebruikt als me vorige/eerste taart.... ga het recept van basisbiscuit maar weer gebruiken. hopen dat het dan wel weer lukt....  :Y

Trotse moeder van Danyllo, Jermayne & Noélya